Het leven leek weer in rustiger vaarwater te komen

Ik ben altijd eerlijk geweest met jullie. Dat is ook de kracht van mijn blog. Als mij of mijn naasten iets overkomt dan blog ik daar over. Hoe klein of groot dat soms dan ook is. En ook nu is het weer raak. Het leek de laatste weken alsof we weer in rustiger vaarwater terecht gekomen waren. Alsof alles weer de positieve kant op ging. Geen therapie meer. Leuk werk. Verloofd. Het leek allemaal goed te gaan! Het heeft maar kort mogen duren.

Sinds een tijdje heeft mijn zusje last van haar benen. Ook haar darmen en blaas doen raar. Vooral haar benen geven de grootste problemen. Lopen gaat moeizaam en normaal bewegen is dus ook lastig. Een huisartsbezoekje was geen overbodige luxe dus dat heeft ze ook gedaan. Ze werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een MRI welke ze vorige week heeft gehad. Vandaag kreeg ze de uitslag.

Het is foute boel. Er zijn vlekjes te zien op/in haar ruggenmerg. Dat hoort niet. Nee, dat hoort zeker niet..

De neuroloog gaf aan dat ze denken dat het MS of een andere auto-immuunziekte is. Begin januari mag ze weer onder de MRI dit keer voor haar hersenen. De uitslag volgt dan 7 januari.

Ongelooflijk rot nieuws dus. Mijn zusje (en uiteraard ook ik en mijn moeder) zijn ongelooflijk geschrokken. Natuurlijk hoop ik dat ze er naast zitten maar ik ben bang dat we een zware tijd tegemoet gaan. Dat het niet goed is weten ze zeker en dat het vanuit haar immuunsysteem komt weten ze ook vrijwel zeker. De vraag is nu wat het dan precies is. Is het MS of toch een andere auto-immuunziekte?

We zijn allemaal erg aangeslagen. De feestdagen zullen vreemde dagen worden. Ik heb echt zo te doen met mijn zusje. 21 jaar en dan zoiets horen. Ik vind het echt vreselijk.

Het doet pijn dit te schrijven maar het is maar goed dat mijn vader er niet meer is om dit mee te maken. Het zou hem kapot gemaakt hebben.

Voor nu laat ik het hier even bij. Als we meer weten dan laat ik het horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s