Hoe nu verder?

Het nieuws is inmiddels een beetje ingedaald. Het is een aantal dagen later en we hebben het iets kunnen laten bezinken. Mijn zusje is niet meer naar school gegaan, dit vond ze te moeilijk. Ze vind het heel erg confronterend als ze moet lopen en dat dus stroef gaat. Ze word dan de hele tijd met haar neus op de feiten gedrukt.

De vraag is nu een beetje hoe het nu verder moet. Uiteraard moeten we geduldig afwachten tot 7 januari. Dan krijgen we de uitslag van de MRI van haar hersenen die ze 2 januari gaan maken. Voorlopig is het dus vooral rustig blijven en niet teveel nadenken over wat het voor gevolgen zou kunnen hebben. Dit is erg moeilijk omdat doordat ze vlekjes hebben gevonden je sowieso weet dat het iets moet zijn, MS is volgens de radioloog en neuroloog het meest voor de hand liggend. Een andere auto-immuunziekte is ook nog een mogelijkheid. Dat het niks is dat is uitgesloten spijtig genoeg. Wél hebben ze voor de zekerheid ook wat bloed afgenomen om te testen op lyme. Ze denken niet dat dit het is maar ze willen het wel uitsluiten.

Ik heb heel bewust niet op internet gekeken en de arts heeft omdat het nog maar een voorlopige diagnose is weinig informatie gegeven over wat MS nou eigenlijk is. Het enige dat ik weet is dat het progressief is wat inhoud dat het in de loop van de jaren verergerd. Dit kan heel langzaam gaan of heel snel, dat kunnen ze geloof ik niet echt zeggen.

Het is nu denk vooral belangrijk dat Annemarie de ruimte krijgt om dit een plekje te geven. Ik hoop dat ze de komende weken kan voorkomen dat ze heel erg gaat piekeren en dat ze van het ergste uitgaat. Ze heeft zelf al aangegeven wel te blijven werken en gewoon naar school te gaan zolang mogelijk. Ze gooit niet de handdoek in de ring. Ik vind dit heel erg knap van haar en heb hier bergen respect voor!

Ik heb al een aantal hele lieve berichtjes gehad. Als jullie iets kwijt willen of jullie hebben vragen dan weten jullie mij te vinden. Veel antwoorden hebben we nog niet maar een een lief berichtje is altijd fijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s