Ton of toch niet?

Na al het verdriet en toch ook de boosheid is het nu even tijd voor een leuk blog berichtje. Want het leven is niet alleen maar kommer en kwel.

Zoals jullie weten gaan Michael en ik in mei trouwen. Bij het trouwen komt ook de keuze: ga ik mijn achternaam veranderen, ja of nee? Ik heb hier lang over nagedacht. Ik wilde van Bergen graag houden als eerbetoon aan mijn vader. Het zou dan Manuela Ton – van Bergen worden. Echter vind ik namen met een streepje eigenlijk altijd een beetje sullig staan. Ook is er een transportbedrijf in het Westland dat Ton van Bergen heet. Mijn naam veranderen naar Manuela Ton – van Bergen kan dus enerzijds grappig en anderzijds raar zijn. Ik koos voor raar.

Ton – van Bergen word het dus niet. van Bergen – Ton vind ik nog veel stommer staan dus die valt ook af. Eigenlijk zijn er dan nog twee opties: Manuela van Bergen of Manuela Ton.

Op al mijn officiële documenten zoals paspoort, legitimatie en rijbewijs blijft gewoon van Bergen staan. Eigenlijk heeft dat mij het laatste zetje gegeven. Ik blijf in mijn hart gewoon een van Bergen, deze naam houden om mijn vader te eren is dus eigenlijk niet nodig. Ik word een Ton maar blijf altijd een van Bergen.

Vanaf 29 mei 2020 word mijn naam dus Manuela Ton 🙂 Vorige week kregen wij een kerstkaart met daarop: Michael en Manuela Ton. Ik kreeg helemaal een warm gevoel van binnen en wist toen gewoon: het word Ton 🙂

Afgelopen week hebben we ook al wat dingen gepland voor volgend jaar. Een concert in september en natuurlijk Amerika. Het is gek dat ik dan met mijn MAN naar een concert ga en met mijn MAN naar Amerika. Het klinkt veel volwassener en echter ondanks dat er eigenlijk niks veranderd.

Ondanks alle onzekerheden rondom mijn zusje en de waarschijnlijk zware periode die zij/we tegemoet gaan in 2020 moet er ook ruimte blijven voor dit soort kleine geluksmomenten. Ik moet ook gewoon blij kunnen zijn dat ik straks samen met Michael ga trouwen. Dat we gaan reizen. Het voelt gek en ongemakkelijk omdat het voor mijn zusje misschien heel dubbel is. Ondanks dat ik mij soms schuldig voel om blij en gelukkig te zijn moet daar wel de ruimte voor zijn. Ik hoop dat dat ongemakkelijke gevoel verdwijnt en dat ik gewoon oprecht blij en gelukkig kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s