Fitbit Charge 3

In april kocht ik een Fitbit Charge 3. Ik had een aantal modellen van Fitbit vergeleken en deze leek mij het beste. Hier onder vind je mijn bevindingen 😉

De Charge 3 is een activity tracker welke je stappen meet, je hartslag meet, je kan er je runs mee tracken en ook je slaap. Hij is dus best wel compleet. Ook is het design mooi. De bandjes kan je wisselen dus je kan bijvoorbeeld een bandje aanschaffen voor het sporten en een mooi bandje voor bij een leuk jurkje.

Stappenteller:
De stappenteller is naar mijn idee best wel nauwkeurig. Het enige min puntje is dat hij ook stappen telt als ik mijn haar was of als ik de vaat afdroog, dat zou natuurlijk niet moeten maar goed ik snap ook dat er een kleine foutmarge in zit 😉 Verder vind ik het prettig dat hij je een melding geeft als je al te lang stil zit, dit motiveert toch om te gaan lopen. Ook zijn de stappen duidelijk af te lezen op het scherm.

Hartslag:
Een aantal maanden nadat ik mijn Fitbit kocht kreeg ik last van een maagzweer en lag ik met pijn bij het behandelcentrum. Ze hebben daar mijn hartslag gemeten en deze klopte precies met de hartslag op mijn Fitbit! Hier was ik eigenlijk best wel van onder de indruk. Over de hartslagmeter ben ik dus erg positief.

Slaaptracker:
Als je je Fitbit tijdens de nacht draagt dan meet hij ook je slaap. Dit doet hij aan de hand van je hartslag. Of dit echt nauwkeurig is zou ik niet weten wel vind ik het leuk om te zien wanneer ik wakker ben geweest en vaak klopt het ook nog! De slaaptracker is een leuk speeltje of je er ook echt iets mee kunt zien dat zou je aan een arts moeten vragen 😉

Tracken van je activiteiten:
Ik gebruik mijn Fitbit alleen bij het hardlopen en hier gaat het dus ook mis. Erg nauwkeurig qua afstand is hij niet! Op een run van 5km op de GPS van mijn telefoon (Strava) telt Fitbit vaak 800 tot 1000 meter minder. Tijdens mijn 5km wedstrijd gaf Fitbit 4,2 km aan. Hierdoor lopen je gemiddelde tijden per km volledig scheef wat dus totaal niet nauwkeurig is. Dit vind ik een groot minpunt vooral omdat ik mijn Fitbit juist hiervoor gekocht had.

Problemen met de Fitbit:
Vrij snel na de aanschaf van mijn Fitbit kreeg ik problemen met het scherm. Hij reageerde vaak niet waardoor ik hem moest resetten. Erg vervelend natuurlijk. Ik heb toen in september mijn Fitbit retour gestuurd en enkele dagen later een nieuwe ontvangen echter heb ik nu weer het zelfde probleem en is de Fitbit inmiddels weer teruggestuurd. Dit is voor mij echt een dooddoener en zorgt er ook echt voor dat ik geen Fitbit meer zou kopen.

Conclusie:
Er van uit gaan de dat jou Fitbit niet de problemen zoals hierboven beschreven heeft is de Fitbit Charge 3 een fijn apparaat voor de gene die meer wil wandelen en door dag heen actiever wilt zijn. Als je doelen meer gericht zijn op trainen voor een hardloopwedstrijd of een fietswedstrijd dan zou ik eerder aan ander sporthorloge adviseren.
Dus wil jij alleen je stappen bijhouden en zien wat je hartslag door de dag heen doet? Dan is het apparaatje zeker de moeite waard. Wil je meer? Bijvoorbeeld GPS in je horloge? Dan zal je toch voor een ander apparaat moeten gaan.

Functionaliteit: 7 / 10
Looks: 9 / 10
Nauwkeurigheid stappen: 8 / 10
Nauwkeurigheid hartslag: 8 / 10
Tracking activeiten: 4 / 10
Gemiddeld eind cijfer: 7,2

Dit bericht is niet gesponsord. Ik heb de Fitbit Charge 3 zelf aangeschaft. Dit blogbericht is niet in opdracht van Fitbit, bovenstaande is puur mijn oordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s