Lopersproject Olympus ’70

Gisteren was de eerste training van het lopersproject van Olympus ’70. Olympus ’70 is de plaatselijke atletiekvereniging. Ik had een aantal weken terug al eens contact met ze gehad omdat ik toch graag iets van loopscholing wilde hebben. Zij vertelde mij dat ze ieder jaar in januari starten met het lopersproject. Hier ga je met een groep hardlopen en doe je tussendoor allemaal oefeningen voor je techniek. Precies wat ik zoek dus!

Gisteren was dus de eerste training. Ik was best nerveus. Nieuwe mensen leren kennen is toch altijd een dingetje. Mijn aanmelding had ik uitgeprint en reten vroeg ging ik richting Poeldijk, ik wilde namelijk absoluut niet te laat komen. In Poeldijk aangekomen zag ik al dat veel mensen zich als duo of groep hadden aangemeld. Hoe ga ik mij daar nu in mengen? Een beetje ongemakkelijk nam ik mijn loopshirt in ontvangst en trok het meteen aan.

Al snel zag ik een dame die ook alleen leek te zijn. Ik sprak haar aan en ze had zich ook aangemeld voor de 5km, net als ik. We vormde inmiddels een duo, ik was niet meer alleen 😉

De eerste training werd afgetrapt met een korte speech en daarna werden we voorgesteld aan onze trainers. De hele groep (ik denk wel 60 man!) bleef op het begin bij elkaar. We begonnen met een stukje inlopen en deden op een geasfalteerd terreintje wat oefeningen. Hierna werd de groep opgedeeld in groep A (snel) en groep B (minder snel 😉 ). Ik zit in groep B.

Tijdens het lopen herkende ik een collegaatje! Het was fijn om een bekend gezicht te zien in de warboel van onbekenden. Uiteindelijk heb ik dus ook voornamelijk met haar gelopen. Het was fijn dat ik toch aansluiting kon vinden bij de groep ondanks dat ik toch bang was dat iedereen al een maatje had. Iedereen was heel aardig en geïnteresseerd. Ik voelde me meteen heel erg welkom.

De training zelf was erg leuk! Het hardlopen ging boven verwachting en ik bleek bij de snelste van de groep te behoren. Dat gaf mij best een trots gevoel! Ook de oefeningen tussendoor vond ik leuk om te doen vooral omdat de trainer ook uitlegde waar ze voor dienen. In totaal hebben we 6 km hardgelopen en dit afgewisseld met oefeningen voor stabiliteit en coördinatie.

Na de training kregen we een muntje zodat we allemaal een gratis kopje koffie of thee konden drinken. Mijn collega, de dame die ik op het begin van de ochtend leerde kennen en ik gingen aan een tafeltje zitten en wisselde onze gedachten. Wat vonden we er nu van? Voor mijn collega is het al de derde keer dat ze meedoet, ze is dus een bekende met het lopersproject. Voor mij en de andere dame was het de eerste keer en dus best spannend. We waren het er unaniem over eens dat het een erg leuke eerste training was. Wel hopen we allemaal dat we de komende weken wat meer persoonlijke feedback krijgen zodat we ook zelf aan onze eigen loopstijl kunnen werken. De tijd zal het leren!

De eerste training was erg leuk, ook is het fijn dat ik me druk heb gemaakt om niks. Ik was best een beetje nerveus omdat ik bang was het tempo niet bij te kunnen houden. Dit ging gelukkig boven verwachting. Ook is iedereen super aardig, het is echt een erg leuke groep! Ik kijk nu al weer uit naar zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s