Hardlopen week 1

Goedemorgen allemaal,

Zo als beloofd ga ik iedere week een verslag schrijven over de hardloopweek ervoor! Deze week pas op donderdag, het was een beetje druk met ziekenhuisbezoeken zoals je op mijn blog al kon lezen. Het idee is om dit verslag iedere maandag online te zetten!

De eerste week van januari stond natuurlijk vooral in het teken van oud en nieuw! op 30 en 31 december heb ik gewoon gewerkt en vanwege de vele knallen en de slechte luchtkwaliteit is hardlopen op die twee dagen ook niet meer gelukt. Op 1 januari trok ik wel meteen mijn hardloopschoenen aan om een klein stukje te gaan rennen. Het werd een run van 3km.

De volgende run was die tijdens het lopersproject van Olympus ’70. De eerste training was erg leuk en we rende ongeveer 6 km afgewisseld met oefeningen voor stabiliteit en coördinatie.

Het doel was drie trainingen per week. Dit is in de eerste week van het jaar eigenlijk al gestrand. Dit kwam deels door de drukte maar ook deels door mijn scheenbenen. Ze spelen de laatste tijd weer een beetje op en ik probeer vooral heel erg te luisteren naar mijn lijf. Na een run vul ik meteen mijn eiwitten weer aan door wat kwark te eten en drink ik veel water. Ik stretch altijd na een run en ik koel mijn scheenbenen met een koelelement. Dit lijkt wel te helpen gelukkig en het lopen gaat ook vrijwel altijd pijnvrij wel voel ik de dag na het lopen dat mijn benen wat onstabiel zijn, dit is na één dagje vaak weer over.

Deze week (week 2) staan er in ieder geval 3 trainingen gepland.
Op maandag een rustig loopje
Op woensdag een run met Kris
Op zondag de training met het lopersproject van Olympus ’70
Misschien dat ik ook vrijdagavond nog een kort rondje ga lopen maar dat hangt van mijn scheenbenen af 😉 Of dat gelukt is lees je maandag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s