Stroomversnelling

Dinsdag kreeg mijn zusje dus de diagnose MS. Haar arts vertelde dat ze zo snel mogelijk aan een 3-daagse Prednisonkuur moet beginnen. Wij dachten met ‘snel’ aan enkele weken. Niks in het ziekenhuis gaat namelijk snel.

Niks is minder waar. Mevrouw moet zich straks om 11.00 uur al melden! Alles gaat opeens ongelooflijk snel. Natuurlijk heel fijn want hoe eerder die Prednison zijn werk kan doen hoe eerder ze weer wat mobieler word waarschijnlijk. Ook zit ze nu maar één nachtje in spanning in plaats van meerdere dagen/weken, op zich is dat ook wel fijn!

Het gaat nu dus echt gebeuren. Ze moet in ieder geval één nachtje blijven ter observatie maar ze mag als ze dat zelf wilt de tweede nacht ook in het ziekenhuis blijven. Dit hangt een beetje af van hoe erg ze de bijwerkingen van de Prednison ervaart. Als ze zich na één nachtje prima voelt zou ze dus naar huis mogen. Zelf gaf ze wel aan waarschijnlijk gewoon in het ziekenhuis te blijven tot de hele kuur achter de rug is. Ze word namelijk al wagenziek zonder Prednison in haar lijf, moet je nagaan hoe het dan nu zal zijn 😉

Vandaag krijgt ze eerst een ruggenprik, ze willen toch iets meer onderzoek doen zodat ze de medicatie goed kunnen afstemmen, en daarna de eerste kuur Prednison (3 in totaal, verdeeld over 3 dagen). Wil je haar een steuntje in de rug geven? Ze leest mijn blog en dus ook al jullie lieve reacties 😉

Spannende tijd dus zo! Ik hoop dat ze goed reageert op de kuur en dat ze snel verbetering gaat merken. Dat is alleen even afwachten.

PS: In mei ga ik hardlopen voor het MS fonds, of eigenlijk voor mijn zusje! 10 km in Rotterdam. Wil jij iets doen maar is hardlopen niet echt je ding? Doneer dan! Jij het geld, ik de kilometers 😉 Alle beetjes helpen.

2 gedachtes over “Stroomversnelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s