De Prednisonkuur..

Vanmorgen is mijn zusje opgenomen in het ziekenhuis. Ze moest er om 11:00 uur zijn voor een ruggenprik en daarna zou het infuus met de Prednison kuur worden aangesloten. Maar zoals alles in een ziekenhuis ging ook dit ongelooflijk traag.

Mijn zusje heeft bewezen dat ze engelen geduld heeft! Om 12.30 uur kreeg ik eindelijk het bericht dat de ruggenprik erop zat. Het hele feestje duurde 15 minuten en deed gruwelijk veel pijn. Dit was dus ook een één keer en absoluut nooit meer ervaring. Na de ruggenprik moest ze op haar rug gaan liggen zodat ze geen hoofdpijn zou krijgen. Na een tijdje kreeg ze een boterham met kaas, een soepje en wat appelsap. Na de lunch zouden ze haar aansluiten aan het Prednison infuusje.

Rond 14:00 uur werd ze dan eindelijk aangesloten aan het infuus. Dit zou 1.5 uur duren. Na die 1.5 uur koppelen ze het zakje weer af, de naald blijft zitten tot en met zaterdag zodat ze niet voor ieder infuus opnieuw hoeven te prikken.

Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor haar. Ondanks de pijn en het lange wachten blijft ze zo positief! Ze klonk aan de telefoon ook erg opgewekt. Vanavond zijn we even langs geweest. Ik wilde mijn kleine zusje toch even zien. Het voelt zo raar dat ik er niet bij ben namelijk. Ik weet dat ze in goede handen is, mijn moeder was mee en ze heeft een heel arsenaal aan artsen die voor haar zorgen maar toch had ik er graag geweest om haar te steunen. Ze moet in ieder geval vannacht blijven ter observatie maar ze heeft er zelf voor gekozen (in overleg met haar arts) om ook de tweede (en laatste) nacht in het ziekenhuis te blijven. Mijn zusje (en moeder) wonen 3 hoog in een flat zonder lift dus het ziekenhuis is gewoon net iets praktischer.

Ze moet nu nog 2 kuren met Prednison en dan mag ze in de loop van zaterdag weer lekker naar huis. Ze zal dus nog even moeten doorbijten maar ze doet het mega goed! Ik ben trots op mijn kleine zusje!

Op 17 mei ga ik hardlopen voor meer onderzoek naar MS. Wil jij je steentje bijdragen maar is hardlopen niet je ding? Een donatie, hoe klein ook, is meer dan welkom en zo gedaan! Doneren kan hier https://www.msmotion.nl/actie/manuela-van-bergen

2 gedachtes over “De Prednisonkuur..

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s