Blessureleed

Het was 9 augustus 2019 toen ik het hier schreef. Ik had last van mijn scheenbenen. Ik heb toen tot aan de wedstrijd eind september rust gehouden op advies van mijn fysio. Dit had genoeg moeten zijn om daarna weer vol gas (nee nee rustig opbouwen 😉 ) te gaan rennen. Jullie weten inmiddels dat dat plan net even anders verliep.

Hardlopen doe ik ‘gewoon’ nog steeds. Ik stop als ik pijn voel en gelukkig is dat minder vaak dan waar ik bang voor was. Gemiddeld 1x per 3 weken moet ik een training vroegtijdig staken omdat ik pijn voel. Wel blijft het op de achtergrond zeuren dus moet ik er toch nog wat mee. Wachten tot het vanzelf over gaat duurt mij te lang. Ook mijn trainers zijn van mening dat de fysio vast iets kan doen.

Ik ga morgenochtend dus braaf naar de fysio. Hoogstwaarschijnlijk word het dry needling. Geen idee wat het is, google zegt dat het iets met naalden is (wat ik uiteraard zelf ook wel dacht..). Ik ben niet bang voor naalden dus als dry needling de wonder behandeling is dan zeg ik “kom maar op”. Deze blessure duurt mij namelijk al veel te lang!

Qua hardlopen doe ik het een tandje rustiger aan. Ik ga niet meer voluit want vooral met sprinten voel ik mijn schenen opspelen. Ik loop zonder muziek zodat ik mij kan focussen op mijn lijf. De boel kapot lopen is namelijk het laatste dat ik wil! Ook las ik na iedere training 2 rustdagen in ipv 1 en doe ik oefeningen om mijn spieren te verstevigen. Ook koelen na de training (en af en toe tussendoor) lijkt te helpen.

Ik hoop dat de fysio de oplossing heeft voor mijn schenen. Ik vind dat na een maand of 5 de lol er wel af is. Ik wil in 2020 gewoon wél wat PR’s lopen. Ik wil in 2020 wel langere afstanden kunnen lopen. Ik bedoel 5 kilometer is leuk maar ik wil meer!

Laten we hopen op antwoorden morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s