Hardlopen week 2

Vandaag weer een verslag van mijn runs van afgelopen week, week 2 😉

Aangezien ik op zondag gelopen had met het lopersproject zou ik op maandag rust houden echter was ik ongelooflijk gespannen vanwege de uitslag van mijn zusjes MRI die we dinsdag zouden krijgen dat ik toch graag even mijn hoofd wilde leeg rennen. Mijn lijf voelde goed, wel had ik een heel klein beetje zware benen maar dit leek mij geen probleem. Het lopen was zwaar. Ik had een pacer gezet op 6:50 per kilometer maar na 2 kilometer merkte ik al dat ik dit niet lang ging volhouden, ik zakte af naar 7:00 per km. Mijn benen voelde vrijwel de hele run ongelooflijk zwaar dus na de 4 km besloot ik even een stukje te wandelen. Dit hielp gelukkig en daarna heb ik nog 3 km vrij ‘gemakkelijk’ kunnen doorrennen. Of deze run verstandig was vraag ik mezelf nog steeds af.. Achteraf was een rustdag of een wandeling misschien beter geweest. Over mijn afstand en snelheid ben ik wel erg tevreden. Ik merk ook dat lopen op een pacer erg goed werkt voor mij!

Woensdagavond had ik afgesproken met Kris. Hij is de vriend van mijn nichtje en heeft jaren lang hardgelopen en wil dit nu weer gaan oppakken. Samen hardlopen motiveert dus ik dacht: ‘laten we onze krachten bundelen!’. Aangezien we beide nog in de opbouwende fase zitten besloten we het te houden bij 3 km. Hardlopen met Kris is prettig. Het tempo was goed te doen, we konden nog een gesprek voeren tussendoor. Ook gaat het lopen gevoelsmatig makkelijker als je samen loopt, je raakt afgeleid van de prestatie die je levert. Klein minpuntje; die vervelende scheenbenen lieten wel weer even weten dat ze het niet helemaal eens waren met dit rondje. Het word echt tijd dat ik voorgoed afreken met die rot blessure.

Trainen op vrijdag heb ik uiteindelijk toch moeten overslaan. Enerzijds omdat mijn zusje in het ziekenhuis lag en ik dus daar in de avonden naartoe reed en anderzijds omdat mijn benen mij in de steek gelaten hadden na de training van woensdag. Het leek mij beter om dan maar rust te houden zodat ik zondag wel kon trainen met Olympus ’70. Ik heb wel donderdag, vrijdag en zaterdag oefeningen gedaan om mijn benen wat te versterken en ik heb mijn schenen gekoeld. Ik hoop op deze manier echt snel van mijn shin splints af te komen.

Gisteren had ik training 2 van het lopersproject van Olympus ’70. Het regende vrijwel de hele training en hier was ik niet echt op gekleed, ik had het dus best wel koud. Ook voelde mijn scheenbenen nog steeds niet goed en heb ik dit besproken met de trainers. Ik mag blijven lopen zolang de pijn niet te heftig is, dus geen steken in mijn schenen. Daarbij raden ze toch aan de fysio weer om advies te vragen. Een leerling van één van de trainers was erg gebaad bij een blokje onder de hiel, dit haalt de spanning van de schenen. Hiervoor ga ik dus zeker mijn fysio benaderen! Verder was het een fijne training. Ik vond hem zwaar maar ik voelde mij na de training super goed. Ik heb echt plezier in deze trainingen!

Volgende week staan er twee trainingen op het programma, ik hoop dat ik er nog een derde bij kan plakken maar dit hangt van mijn scheenbenen af!
Hoe deze trainingen gegaan zijn lees je volgende week 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s