Blessureleed deel 2 ;)

Dinsdag zat ik bij de fysio. Ik wilde toch mijn schenen laten nakijken. Het is niet echt pijnlijk maar wel zeurderig. Better safe then sorry 😉

De fysio wilde weten wat voor mankementen ik vroeger wel eens gehad heb. Een hernia, een beknelling van de spieren in mijn bovenbeen, nek klachten.. Een aardig lijstje dus. Ze is wat aan het voelen en trekken gegaan en kwam al snel tot de conclusie: de pijn in mijn schenen ontstaat door stijfheid in het rug / lies / heup gebied. Daardoor loop ik minder stabiel waardoor dit overbelasting veroorzaakt aan mijn schenen. Als we dus mijn stijfheid aanpakken dan moet (als het goed is) de rest ook over gaan. Kleine sidenote: het zou wel kunnen dat ik zodra de stijfheid verdwenen is alsnog speciale zooltjes moet. Dit is even aankijken.

De komende tijd moet ik wekelijks naar de fysio, ook moet ik oefeningen doen om de boel losser te krijgen. Dit zijn vooral rek oefeningen. Uiteraard heb ik ook gevraagd of ik nog mag hardlopen.. Dit mag alleen tempo werk moet ik even achterwegen laten, ook is twee keer per week hardlopen even het maximale. Ook vroeg ik of ik in maart een 5km mag lopen. Ook dit mag alleen ik mag niet uitgaan van een PR, echt trainen op tempo zit er de komende tijd niet in dus dat word in een wedstrijd dan ook best lastig. De 10 km voor het MS fonds in mei is nog te ver weg dus hier kan mijn fysio weinig over zeggen.. Waarschijnlijk kan ik deze wel lopen alleen ook hier geen top tijd. Voordeel is wel dat het mijn eerste 10 km wedstrijd is dus dan loop je natuurlijk altijd een PR 😉

De komende tijd ga ik dus vooral werken aan mijn stijfheid. Hardlopen ga ik wel doen om mijn conditie goed te houden en ik mag gelukkig ook blijven trainen via Olympus ’70 zo lang ik maar beloof op te passen. En absoluut niet voluit sprinten! En voel ik pijn? Dan is het klaar 😉

21 maart (de 5 van Vorm) is nog ver weg. Technisch gezien heb ik dus nog 9 weken om weer in vorm te raken 😉 Ik ga natuurlijk niks overhaasten en wat niet kan dat kan nou eenmaal niet maar ik heb stiekem wel nog de hoop dat ik toch over 9 weken een PR kan lopen. Onder de 30 minuten laat ik even los, dat is nu een te groot doel. 2 minuut 25 van mijn PR lopen op een relatief korte afstand is vooral nu niet handig. Laten we uitgaan van alles onder de 32 minuten 😉 Mijn PR verbeteren met 25 seconden is met blessure al een winst! Daarbij heb ik in juli bij de 5 van Dael nog een kans om mijn PR te verbeteren 😉

Ik mag blijven hardlopen dus de weekverslagen zullen gewoon blijven komen! Weliswaar op een wat lager niveau maar hé iedere run is er één 🙂

Kleine vraag voor de kenner (mijn fysio had het ook nog niet eerder gezien): als ik douche dan zijn na het douchen mijn schenen op de plekken waar het pijn doet helemaal rood. Nu zou dit een reactie van de warmte kunnen zijn op een eventuele ontsteking maar dan zouden mijn schenen veel meer pijn moeten doen. Heeft iemand enig idee hoe het kan dat mijn schenen zo gaan gloeien? Ik douche wel warm, maar niet mega heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s