Review – Garmin Forerunner 35

Sinds een week of 5 gebruik ik de Garmin Forerunner 35. Hiervoor gebruikte ik een Fitbit maar deze miste toch wel aardig wat functies, zoals ingebouwde GPS. De Garmin Forerunner 35 heeft wél ingebouwde GPS! Wat heeft hij nog meer? Je leest het hier onder!

De Garmin Forerunner 35 is een budget sporthorloge. Hij heeft de volgende functies:
– Ingebouwde GPS
– Hij is waterdicht
– Ingebouwde polssensor voor het meten van je hartslag
– Auto pauze voor je work-outs
– Automatische upload naar Strava
– Stappenteller
– Move IQ wat automatisch bijhoud welke activiteit je doet, vooral handig als je vergeet om de activiteit handmatig te starten. Hij meet dan alleen tijd, geen afstand
– Slaap tracker

De Garmin Forerunner 35 komt in vier kleuren: Wit, zwart, blauw en groen. Ik heb voor de blauwe gekozen. De bandjes kunnen niet gewisseld worden. (Op Aliexpress kan je wel bandjes kopen, doe dit vooral NIET. Garmin geeft namelijk zelf aan dat de bandjes niet verwisselbaar zijn). Het horloge kost rond de 120 euro en is daarom een budget horloge. Ik ben wel van mening dat je voor deze prijs een ongelooflijk uitgebreid horloge krijg!

Looks en bediening
Het horloge ziet er erg mooi uit. Het bandje is sterk en de kleur (als je voor een kleur kiest 😉 ) ziet er goed uit. Het scherm is vierkant en groot genoeg om alles af te kunnen lezen maar niet té groot dat het een lomp ding word. Het scherm heeft geen touchscreen. Je bedient het horloge door 4 knoppen aan de zijkant van het scherm. Ik vind dit persoonlijk erg fijn. Bij touchscreen heb ik regelmatig dat ik tijdens het lopen per ongeluk iets aanraak en opeens je run verdwenen is.

Stappenteller
De stappenteller is naar mijn idee vrij nauwkeurig. Wel telt hij stappen als je fietst maar dit doet de Fitbit bijvoorbeeld ook.

Ingebouwde GPS
De ingebouwde GPS is echt fantastisch! Hij heeft altijd binnen 3 seconden signaal gevonden en de afstanden komen ook netjes overeen met bijvoorbeeld Google maps. Het voordeel van de ingebouwde GPS is dat je je telefoon thuis kunt laten.

Hartslag
Een borstband is altijd nauwkeuriger dan een polssensor echter meet de Garmin je hartslag erg netjes. De rusthartslag komt op een aantal slagen na overeen met de werkelijkheid. Wel moet je er rekening mee houden dat als je echt op hartslag traint je beter een borstband kunt aanschaffen. Geen enkel horloge zal de hartslag via de polssensor precies nauwkeurig meten. Als je hartslag alleen als leidraad neemt dan functioneert dit Garmin horloge prima!

Slaap tracker
De slaap tracker is absoluut niet nauwkeurig. Ik heb bijvoorbeeld één nacht gehad waarin ik ziek was en zeker 4 keer wakker geworden ben. Volgens mijn Garmin heb ik 7 uur en 30 minuten heerlijk geslapen zonder onderbrekingen. Als je het horloge vooral als slaap tracker wilt gaan gebruiken is een Fitbit charge 3 een betere optie!

Automatische upload naar Strava
Ik vind het een groot voordeel dat hij automatisch upload naar Strava! Als je run klaar is en je Garmin komt in de buurt van je telefoon dan zet hij je run automatisch naar Strava. Enkele minuten later krijg je dan een melding dat je je activiteit kunt bekijken.

Move IQ
Vooral voor wandelingen, ik wandel iedere dag met mijn collega’s, is de Move IQ handig! Hij meet dan toch activiteit zonder dat je handmatig je activiteit aan moet zetten. Ook als ik naar mijn werk fiets dan registreert mijn horloge dit. Move IQ werkt alleen zonder de ingebouwde GPS, je krijgt dus geen route te zien. Ik vind dit zelf niet erg omdat de stukken die ik fiets toch eigenlijk altijd dezelfde routes zijn, met de wandelingen na de lunch is dit ook altijd een zelfde soort route.

Overige functies
De auto pauze is een fijne functie, als je stilstaat bij een stoplicht pauzeert je run automatisch totdat je weer in beweging komt. Het horloge is waterdicht, je kan er dus mee zwemmen en hoeft hem ook niet af te doen als je gaat douchen. Het horloge heeft ook een tracker voor als je te lang stil zit. Dit is een balk die dan volloopt en gaat trillen als deze vol is. Zelf gebruik ik deze functie niet maar als je doel is om meer te bewegen door de dag heen dan is de functie erg handig. Via je horloge kan je ook je muziek bedienen. Dit houd in dat je je muziek kan pauzeren en naar een ander nummer kunt gaan, hiervoor moet je telefoon wel in de buurt zijn. Je kan niet een playlist inzien of een playlist op je horloge zetten zodat je zonder telefoon muziek kunt luisteren.

Conclusie
De Garmin Forerunner 35 is een fijn horloge die, vooral voor het hardlopen, precies heeft wat ik nodig heb. Door de ingebouwde GPS kan je je telefoon thuislaten, wat ik een enorm groot voordeel vind! Ook is het uiterlijk van het horloge mooi en zijn de knoppen rond het scherm goed te bedienen. Ook in de zon is het scherm nog steeds goed af te lezen. De stappenteller en hartslagmeter zijn een leuke extra functie maar voor mij niet echt noodzakelijk.

Als jij een sporthorloge zoekt dat niet te duur is en een ingebouwde GPS heeft dan is de Garmin Forerunner 35 een erg goede koop! Door zijn functionaliteit en het goed af te lezen scherm is het ook voor in de zomer, met de felle zon, een fijn horloge om te gebruiken.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze review. Wil je dat ik nog meer producten beoordeel of heb je vragen over de Garmin Forerunner 35? Laat dan vooral een reactie achter!

Dit bericht is niet gesponsord. Ik heb de Garmin Forerunner 35 zelf aangeschaft. Dit blogbericht is niet in opdracht van Garmin, bovenstaande is puur mijn oordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s