Hardlopen week 4

De vierde week van het jaar is gewoon ook al weer voorbij! De tijd lijkt echt voorbij te vliegen. Ook in week 4 heb ik weer lekker hardgelopen. Kijk je mee?

Woensdag zat ik weer bij de fysio. Ik mag nog steeds niet voluit trainen en tempo werk (intervallen etc) zijn een no go. Ik mag wel lange duurlopen doen en mijn training op zondag met Olympus ’70 mag ik gelukkig ook gewoon doen!

Donderdag mocht ik weer een rondje rennen. Ik had een rondje van ongeveer 50 minuten in gedachten maar besloot op het laatste moment dat ik eigenlijk wel langs de twee fietsbruggen wilde lopen. In Naaldwijk hebben we twee fietsbruggen. De oude fietsbrug is een erg steile brug en dus niet echt geschikt voor fietsers (kwam de gemeente ook pas achter toen die al gebouwd was..) en de ‘nieuwe’ fietsbrug (de snelbinder) is een mooie verlichte brug welke ideaal is om je kuiten te trainen. Leuk feitje; toen de nieuwe fietsbrug gebouwd was hebben ze besloten de oude fietsbrug niet te slopen omdat dit meer zou kosten dan hem simpelweg te laten staan. De oude fietsbrug staat er dus nog steeds en word dus ondanks dat hij eigenlijk te steil is nog steeds gebruikt.

Ik begon met een rustig tempo, ik geloof rond de 6:30 min/km, en dit liep eigenlijk ongelooflijk makkelijk. Ik probeerde zoveel mogelijk op mijn houding te letten en er ook op te letten dat mijn stappen niet te groot waren. Mijn cadans is namelijk niet echt hoog en om sneller en efficiënter te kunnen lopen zou deze best iets hoger mogen zijn. Door middel van loopscholing probeer ik hier wat verbetering in te krijgen. Al snel was ik bij de Westerlee en had ik er dus al 2,5 kilometer opzitten. Man wat ging dit lekker.

De fietsbruggen waren erg leuk om overheen te lopen. Het is goed voor je houding aangezien je meer op je voorvoet loopt als je een helling op moet. Wél heb ik de bruggen rustig beklommen aangezien ik mijn kuiten en schenen niet teveel wil belasten. Inmiddels zaten we op 6 kilometer en alles voelde nog steeds erg goed. Ik liep volgens mijn hartslagmeter in zone 3 maar voor mijn gevoel was het hooguit zone 2, het liep gewoon erg lekker.

Na de fietsbruggen heb ik nog een lusje aan mijn route vastgeplakt en na 9 kilometer kwam ik weer thuis aan. Ik heb voor de deur mijn spieren nog even gerekt en nog steeds voelde alles erg goed. Ik had geen last van mijn schenen en ook mijn kuiten voelde goed, wel wat stijf maar geen pijn. Al met al een hele positieve run dus! Wel merk ik dat ik de dagen na de training (vrijdag en zaterdag) wel wat stijve kuiten heb. Ik probeer zoveel mogelijk te rekken en ook moet ik van mijn fysio met een tennisballetje over mijn kuiten rollen, ook dit doe ik netjes. Ik merk dat hierdoor de stijfheid afneemt. Voorlopig loop ik nog wel even bij de fysio en zal ik het nog steeds bij 2 keer trainen in de week moeten houden, wel heeft de run van donderdag mij het vertrouwen gegeven dat ik conditioneel de 5km prima kan uitlopen. Stiekem denk ik zelfs dat er een PR in zit 😉

Duurloopje op donderdag 23 januari

Op zondag was weer de wekelijkse training met het Lopersproject van Olympus ’70. Dit keer stond de training in het teken van onverharde paden. Het idee hier achter is dat als je op onverharde paden loopt je spieren in je onderbenen sterker worden. Dit komt je houding ten goede. Ook hebben we weer een halfuurtje loopscholing gedaan, iets dat ik heel waardevol vind! Zowel tijdens als na de training voelde ik dat mijn kuiten en schenen het zwaar hadden. Echt stekende pijn was het niet maar helemaal goed voelde dit niet. Ik heb dit overlegd met de trainers en zij geven aan dat omdat je andere spieren traint deze pijn ook simpelweg spierpijn kan zijn. Ik moet het uiteraard in de gaten houden en aangeven als het niet gaat. Vandaag (maandag) heb ik nog steeds pijn maar het voelt inderdaad meer als een vermoeide spierpijn.

Training 4 van het Lopersproject van Olympus ’70

De komende week (week 5) wil ik het even iets rustiger aan doen. Ik heb woensdag een run vanaf mijn schoonouders naar huis gepland staan. Dit is ongeveer 4 kilometer. Ook heb ik zondag weer training met Olympus ’70. Ik merk dat als ik te veel wil (9 km..) dat ik dan toch zeker 2 dagen last heb van mijn benen, ik wil de kilometers dus een beetje beperken. En over een paar weken weer rustig gaan opbouwen. Ik verwacht nu vooral loopjes van tussen de 4 en 6 kilometer te gaan doen. Dit wil ik een week of 2 aanhouden, gaat dit goed dan kan ik weer een kilometertje erbij gaan doen. Iedere keer als ik opbouw dan kijk ik dit twee weken aan. Bij groen licht (voelt het goed, geen pijn?) dan bouwen we weer iets op. Rustig aan is nu vooral even belangrijk 😉 Oh en plezier, maar eigenlijk is dat het belangrijkste 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s