Ze vliegen er af

In januari hebben de meeste mensen goede voornemens. Ik had dit jaar niet echt goede voornemens, wel doelen die ik wil behalen. Voorheen had ik ieder jaar het zelfde voornemen ‘afvallen’.. Ik faalde ieder jaar weer. Als ik iets ‘moet’ dan schijnt dat dus toch niet helemaal te werken. Inmiddels is het 2020 en sport ik best veel. Daarbij probeer ik gezond te eten en wat denk je? Zonder veel moeite vliegen de grammen er toch af!

Tuurlijk werkt de gedachte aan mijn trouwjurk ook wel positief op mijn gewicht. Als ik denk aan de grote dag dan is het gewoon een stuk makkelijker om nee te zeggen tegen dat stuk taart of dat ongezonde broodje. Toen ik drie weken terug mijn trouwjurk aan had paste deze eigenlijk perfect maar ik wil natuurlijk dat er nog iets in te nemen valt, is beter voor mijn ego 😉

Ik weeg mezelf iedere week en meet ook mijn buikomtrek met een meetlint, zo kan ik iets duidelijker zien wat er nu echt gebeurt. Ik ben niet echt aan de lijn, dat wil zeggen ik tel geen calorieën. Ik probeer gewoon gezond te eten, veel groente, weinig vet. Het is dus niet zo dat ik mij houd aan een bepaalde inname van kcal, als ik honger heb dan eet ik.

Inmiddels ben ik 1,7 kilogram afgevallen en zijn er 2 centimeter verdwenen rond mijn buik. Tuurlijk als je een streng dieet volgt dan val je misschien veel meer af maar ik ben erg tevreden met die 1,7 kilogram! Ik heb a) geen honger, wat erg belangrijk is want als ik honger heb ga ik verkeerde keuzes maken en b) voel ik mij een stuk gezonder! In tegenstelling tot mijn collega’s heb ik geen keelpijn en ik ben niet de hele dag aan het niezen!

Ik heb niet echt een streefgewicht, het doel is gewoon om lekker in mijn vel te zitten en minder te kwakkelen met mijn gezondheid. In 2019 heb ik 3x een verkoudheid gehad die iedere keer ruim 2 maanden duurde.. Dat is toch niet normaal? Ik hoop dat gezonder leven er voor zorgt dat ik minder vaak ziekig ben. Ook zorgt gezonder leven en een lager gewicht voor betere prestaties op hardloopgebied dus dat is ook mooi meegenomen! 🙂

Heb jij afvallen als goede voornemen? Of geloof jij niet in goede voornemens ;)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s