Het punt is of ik mezelf verbeter ten opzichte van gisteren

Sinds ik aan wedstrijdjes mee doe merk ik dat ik meer bezig ben met in wat voor vorm ik ben. Ik analyseer mijn runs en bekijk van alles op Strava, van hartslag tot aan snelheid zodat ik de volgende keer beter kan zijn dan nu. Verbetering is heel belangrijk voor me.

Ik kijk ook naar wat andere doen. Hoeveel kilometers maken zij? Wat is zijn of haar snelheid? En dat is prima, tot op zekere hoogte. Inmiddels merk ik alleen dat het in mijn hoofd gaat zitten.. Ik kan thuiskomen en erg trots zijn over mijn afstand of tijd (of beide 😉). Dan kijk ik op Strava en verander ik van gedachte, puur omdat een ander sneller is als ik ben. Ik merk dat ik daardoor over mijn grenzen heen ga want als hij 10 kilometer kan hardlopen dan kan ik dat toch ook? Dat ik geblesseerd ben maakt dan niet uit, dit krijgt geen ruimte in mijn hoofd. Ik wil net zo goed zijn als hem of haar. Met alle gevolgen van dien..

Dit moet stoppen. Hardlopen is leuk. Het is geen competitie. Hooguit een competitie met mezelf. Sneller zijn dan de keer ervoor. En ik moet reëel blijven. Ik zal nooit een 5km lopen in 18 minuten. En dat is prima.

Ik zit erg met deze gedachten. Want is wat ik doe wel een prestatie? Voor mezelf wel, ik zie en voel namelijk dat ik vooruit ga. Ik ben momenteel sneller en fitter dan ooit en dat voelt goed maar toch blijft dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niet goed genoeg ben aan mij knagen. Tot dat ik door mijn Instagram ging en deze quote zag:

“het punt is of ik mezelf verbeter ten opzichte van gisteren” Ik loop niet tegen of voor een ander, ik loop voor mezelf. Dat is de hele essentie van het hardlopen. Trainen om jezelf te verbeteren. Ik ben geen pro, ik hoef niet te winnen van iemand. Ik hoef alleen te winnen van mezelf. Zolang ik dat ten alle tijden in gedachten houd dan maakt het niet uit als Pietje Puk sneller is als ik ben. Het enige dat telt is dat ik mezelf trots maak en momenteel zijn er heel veel dingen om trots op te zijn. Ik ga verder en harder dan ooit. Ik luister naar mijn lijf want ik wil afrekenen met mijn blessure. Ik heb plezier en dat is toch het aller belangrijkste 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s