Hardlopen week 6

Tja echt ‘hard’lopen kun je het niet noemen maar er word in ieder geval weer ge’lopen’.

Ik train inmiddels met een opbouwend schema. Dit is een schema gemaakt speciaal voor mensen die of voor het eerst gaan hardlopen of mensen die geblesseerd zijn geraakt en weer pijnvrij willen gaan hardlopen. Opbouwen is wel echt de key vooral omdat mijn blessure een overbelastings-blessure is wat inhoud dat deze ontstaat zodra ik te veel doe of te snel wil. We gaan dus weer terug naar de basis. Rustig lopen met een lage hartslag zonder pijn.

Het eerste rondje van 8 x 2 minuten (rust: 30 sec wandelen) van 2 februari voelde fijn! Funfact: herhalingen van twee minuten op de tweede dag van de tweede maand van tweeduizenentwintig 🙂 Wat een berg tweeën 😉 Het voelde nog wat ongemakkelijk vooral omdat het zo zwaar onder mijn niveau is maar ik moet lief zijn voor mijn lichaam dus dan doe ik dat 😉 Op dinsdag mocht ik training 2 van het schema doen! Ik had er ongelooflijk veel zin in, lekker weer even een stukje joggen. Op de planning stond: 10 x 2 minuten met in de rust 30 seconden wandelen. Ik liep weer rond het gemeentehuis zodat ik kon omkeren als ik pijn had.

Ik probeerde deze training nog iets langzamer te lopen als bij de eerste training. Ik merkte namelijk dat mijn spieren na training 1 best wat stijf waren en dit wilde ik voorkomen. Qua conditie gingen de stukjes rennen prima. Qua pijn voelde het eigenlijk ook best goed alleen voelde ik wel dat zodra ik na het wandelen weer wilde versnellen ik wel wat druk en rek voelde ik mijn kuiten. Dit vond ik toch niet heel erg fijn en ik denk wel dat ik dit een beetje in de gaten moet houden. Pijn na de training was er ook maar dit was gewoon een lichte spierpijn met een wat stijve kuit. Mijn foamroller maakt dit alles wat zachter waardoor de napijn eigenlijk geen naam mag hebben. So far so good dus 😉

Na een dagje rust mocht ik weer! Dit keer 6 x 3 minuten met 30 seconden wandelen in de rust. Ik merk dat ik eindelijk weer zin krijg in het lopen. Kijk de afstanden zij nog wat magertjes en de snelheid is ook ver te zoeken maar ik werk weer naar een doel toe. Ik wil weer pijnvrij kunnen lopen en zoals het nu gaat heb ik goede hoop dat ik snel weer echt leuke rondjes kan gaan rennen! Ik koos er dit keer voor om niet weer alleen om het gemeentehuis heen te gaan rennen. Ik paste de route iets aan 😉

Ik merk zelf heel erg dat zodra ik ‘maar’ 3 minuten mag hardlopen ik ook meteen te hard ga. Zo ook tijdens de 6 x 3 minuten. Conditioneel gaat dit nog steeds prima alleen merk ik dat mijn kuiten na de training aan het schreeuwen zijn. Ze doen pijn en ik kom EINDELIJK tot de conclusie dat misschien niet mijn opbouw maar mijn snelheid voor de problemen zorgt. Ik besluit om na training 3 zeker 2 dagen rust te nemen (vrijdag en zaterdag) en zondag pas weer een training te doen. Daarbij moet de training van zondag echt een stuk langzamer. Het belangrijkste nu is niet de snelheid of de afstand. Het belangrijkste is dat de pijn verdwijnt.

Na de training van donderdag had ik toch meer pijn dan ik dacht. Ik heb mijn benen gemasseerd en voltaren emulgel opgesmeerd en mijn foamroller gebruikt maar het bleef toch wat zeuren. Ik heb daarom besloten maar weer even een hardloop stop in te lassen. Ik doe mijn rek oefeningen en ik doe wat andere oefeningen voor m’n core maar verder houd ik mij rustig. Vanavond mag ik weer naar de fysio en ik hoop dat zij de pijn kan laten afnemen.

Ik heb het gevoel alsof ik alleen maar van de regen in de drup kom… Het blijft maar zeuren en het lijkt maar niet over te gaan. Eerlijk gezegd zit ik een beetje met mijn handen in mijn haar.. ik word er echt moedeloos van.

Ik hoop dat ik binnenkort weer wat kan joggen.

Word vervolgd..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s