Definitieve hardloop stop

Ik zat weer bij de fysio en ik vertelde dat ik een beetje moedeloos word van mijn klachten. Dat het maar niet beter gaat en dat ik het echt even niet meer weet. Het huilen stond mij nader dan het lachen..

Liset heeft nogmaals gekeken naar hoe mijn knieën bewegen en hoe mijn bekken draaien. Bij de eerste afspraak een aantal weken terug had ze al gezien dat ik mijn knieën naar binnen draai. Dit hoeft op zich niet voor problemen te zorgen maar aangezien mijn schenen zoveel pijn doen is dit bij mij dus toch een probleem. Daarbij zijn mijn bekken erg instabiel. Als ik op mijn rug lig en mijn been omhoog beweeg dan kantelen mijn bekken naar binnen en word mijn rug hol. Dit mag niet. Je rug moet recht blijven en je bekken mogen niet naar binnen kantelen. De diepe buikspieren zouden namelijk prima de beweging moeten kunnen opvangen. Wat bij mij dus niet het geval is..

Voor mijn bekken heb ik nu oefeningen gekregen, deze oefeningen richten zich vooral op de diepe buikspieren. Ook heb ik een afspraak bij de Podotherapeut waarschijnlijk voor speciale zooltjes. En dan nu het vervelendste van allemaal.. Liset vroeg of ik ALSJEBLIEFT wil stoppen met hardlopen. In ieder geval de komende twee weken en zeker tot dat er zooltjes zijn. Daarna mag ik wel weer gaan opbouwen maar dan zal ik een beginners schema moeten gaan gebruiken. Niet zo zeer voor mijn conditie want die kan ik prima op peil houden door te fietsen naar mijn werk en thuis wat krachttraining te doen maar vooral voor mijn spieren, botten en pezen. Mijn spieren, botten en pezen moeten namelijk weer wennen aan de belasting, daarbij zullen mijn benen/voeten ook moeten wennen aan de zooltjes en het hardlopen moet daarom ook rustig opgebouwd worden.

Ik heb Liset gezegd dat ik niet ga hardlopen. Ik wil nu eens en voor altijd van de klachten af dus dan zal ik naar de professionals moeten luisteren. Ik heb het er wel moeilijk mee en moest in de auto naar huis ook best wel huilen. Ik baal gewoon onwijs dat ik mijn energie niet kwijt kan. Hardlopen is een uitlaatklep voor mij. Hardlopen zorgt er voor dat ik mijn gedachten kan ordenen.. Ik voel me nu vooral heel erg onrustig.

Liset gaf ook aan dat het lopersproject nu niet verstandig is. Ik mag natuurlijk überhaupt niet hardlopen nu en zodra ik weer ga opbouwen zijn ze bij het lopersproject al zo veel verder dan ik ben, aanhaken gaat dan niet meer lukken. Over mijn wedstrijd heeft Liset niks gezegd.. Ik denk dat zij er vanuit gaat dat ik zelf ook wel begrijp dat het niet verstandig is om over 5 weken een 5km wedstrijd te gaan lopen. Ik zal dus niet aan de start staan. Ik vind het rot en het doet best veel pijn in mijn hart maar ik weet ook dat het beter is zo.

Excuus voor weer een klaagblog. Ik hoopte zelf natuurlijk ook dat ik snel weer over de weg zou vliegen. Nu dat niet zo blijkt te zijn moet ik dat even een plekje geven. Voor de niet hardlopers klinkt dit waarschijnlijk enorm dramatisch want ‘doe niet zo moeilijk, je mag even niet hardlopen.. so what’. Maar ja, ik vind het gewoon wel lastig.

Ik ga mij de komende tijd focussen op mijn oefeningen en ik ga op de hometrainer fietsen en wat krachttraining doen. Hopelijk knap ik snel op en weet de podotherapeut raad met mijn klachten.

Word vervolgd..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s