Hoe gaat het nu met Annemarie?

Ik krijg de laatste dagen steeds vaker de vraag hoe het nu eigenlijk met Annemarie gaat, nou je leest het hier!

Mijn zusje is sinds ze weet dat ze MS heeft gestopt met school. Iedere dag reizen naar Rotterdam (ruim uur heen en weer een uur terug) is te vermoeiend voor haar. Ook staat ze ziek gemeld op haar werk. Werken wil ze, zodra alle behandelingen en therapieën begonnen zijn wel weer gaan oppakken.

Ze heeft een Prednisonkuur gehad, dit was een kuur van 3 dagen en dit heeft effect gehad. Het lopen gaat weer wat beter! Ze heeft nu ook te horen gekregen naar welke specialisten ze allemaal moet: Revalidatiearts, Uroloog, Fysiotherapeut, MS specialist en haar behandelend arts en ik geloof nog een handjevol mensen die haar af en toe willen zien. Haar revalidatie start binnenkort. Hopelijk kan ze daarna weer wat dingen gaan oppakken, zoals werk of een thuis studie.

Qua medicatie raad haar arts een infuuskuur aan. Deze kuur is maandelijks en hiervoor moet ze naar het ziekenhuis. Deze kuur heeft weinig bijwerkingen alleen is er wel een kleine kans op hersenvliesontsteking maar hier controleren ze haar iedere keer op! Ze heeft bedenktijd gekregen zodat ze zelf kan kijken of ze deze vorm van medicatie wilt proberen. Vandaag word ze gebeld door haar behandelend arts en dan moet ze een keuze maken. Ik verwacht wel dat ze deze medicatie wilt gaan proberen.

Verder wil mijn moeder graag verhuizen. Ze wonen nu samen in een maisonnette woning, 3 hoog zonder lift. Dit is voor Annemarie niet ideaal. Deze zoektocht gaat alleen niet zonder slag of stoot.. De gemeente kan (of wil…) niet helpen dus moet mijn moeder het allemaal via de officiële weg doen. Mijn moeder staat tien jaar ingeschreven maar toch komt ze tot dus ver niet in aanmerking voor een gelijkvloerse woning. Dit word dus nog best een zoektocht maar we geven niet op!

Verder kabbelt het allemaal verder. Annemarie verveelt zich momenteel een beetje. Thuis zitten en niks doen is niet iets wat wij kunnen.. Mijn zusje vind dit dus ook best lastig. Ze hoopt dat ze straks als de revalidatie begonnen is ze weer wat ritme krijgt en ook weer wat uurtjes mag gaan werken. En verder kijken we het per dag aan.

Als er weer nieuws is, dan horen jullie mij weer even 🙂

PS: we hebben zojuist vernomen dat mijn zusje weer 3 uurtjes in de week mag gaan werken bij de Jumbo! Ze is door het dollen heen! Eindelijk mag ze weer wat gaan doen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s