Hardlopen week 7

De titel doet vermoeden dat ik hardgelopen heb in week 7. Dat is alleen helemaal niet waar. Wat ik wel heb gedaan? Dat lees je hier.

Op maandagavond zat ik bij de fysio. Ik was moedeloos want waarom ging het nou niet beter. Ik bleef maar pijn houden in mijn rechter scheenbeen en ook mijn kuiten en heup deden niet lekker mee. Liset heeft alles nog eens bekeken en ik ben doorgestuurd naar de podotherapeut. Het advies: Niet hardlopen, in ieder geval niet tot dat ik zooltjes heb. Dit kan nog wel een week of 2 a 3 duren dus ik heb een tijdelijke hardloop-stop. Ik baalde hier flink van en moest op weg naar huis ook best even huilen maar verdriet maakte als snel plaats voor acceptatie.

Op dinsdagavond besloot ik 20 minuutjes op de hometrainer te fietsen. Deze hometrainer staat er nog van de tijd dat Michael niet kon klimmen door zijn kniepijn. De hometrainer is eigenlijk van mijn schoonouders en hij komt nu best goed van pas! Na 20 minuten fietsen heb ik met een app op mijn telefoon nog 10 minuutjes wat oefeningen gedaan (plank, leg raises, jumping jacks, bergbeklimmer, high stepping, butt bridge etc..). Het voelde fijn om weer iets van sport te kunnen doen. Tuurlijk, hardlopen vind ik leuker maar je moet roeien met de riemen die je hebt 😉

Op woensdag zat ik om 11:00 uur bij de podotherapeut. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat mij te wachten stond maar ik hoopte vooral op goed nieuws! Binnenkort weer lekker hardlopen. Samantha, de podotherapeut, legde eerst van alles uit en wilde ook van alles van mij weten. Daarna ben ik onderzocht. Haar oordeel is: mijn voeten zien er eigenlijk goed uit, de holling aan de onderkant is goed, niet téveel en niet té weinig. Mijn drukpunten zijn ook goed. Aan mijn hardloopschoenen kan ze zien dat ik een middenvoetlander ben, wat ook hartstikke prima is. So far so good, zou je denken. Wat wel opvalt is dat mijn voet naar binnen kantelt, niet zo erg als bij overpronatie (speciale schoenen zijn dus niet nodig, ik mag gewoon neutrale schoenen blijven dragen) maar hij kantelt wel iets. Daarbij zijn mijn enkels iet wat onstabiel. Rechts is dit erger dan links. Doordat ik iets door mijn voeten zak kantelen ook mijn bekken/heupen waardoor het gewicht op mijn scheenbeen en knie terecht komt. Er is een scan gemaakt van mijn voeten en aan de hand hiervan worden zooltjes gemaakt. Deze zijn maandag al klaar! 🙂 Ik moet daarna de zooltje een tijdje in mijn dagelijkse schoenen dragen. Dan kunnen mijn voeten er alvast een beetje aan wennen. Daarna mag ik, zodra de pijn weg is, weer gaan hardlopen. Rustig opbouwen! Afwisselend hardlopen en wandelen is dus zeker een aanrader. Daarbij moet ik ook wat krachttraining gaan doen om mijn buik en rugspieren sterker te maken.

Op woensdagavond heb ik weer even op de hometrainer gezeten. 40 minuten dit keer. Ik merk dat mijn conditie wel aardig op peil blijft zo.

Op donderdag, toen ik thuis kwam uit het werk, heb ik ook weer 20 minuten op de hometrainer gezeten. Daarna heb ik nog even wat oefeningen gedaan (plank, bergbeklimmers).

Op vrijdag was het Valentijnsdag en hebben we niet gesport maar wel lekker gegeten! Het was een fijne avond 🙂

Op zaterdag moesten die kcal natuurlijk verbrand worden dus heb ik 40 minuten op de hometrainer gezeten en ik heb 2 rondes met oefeningen voor m’n core gedaan.

Uiteindelijk heb ik dus in totaal 2 uur op de hometrainer gezeten, eigenlijk valt mij dat helemaal niet tegen! Vanmiddag kan ik mijn zooltjes ophalen. Ik hoop dat ik deze week kan gebruiken voor het wennen aan de zooltjes en dan volgende week kan beginnen met een schema van Run2Day. Hierbij is de eerste week een wandelweek dus dit zou dan prima zijn om mee op te bouwen. We gaan het zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s