De trouwkaart

En dan kom je tot de ontdekking dat je al bijna gaat trouwen maar nog niet aan een trouwkaart hebt gedacht. Daar moest dus verandering in komen!

Na wat research kwamen we op een site met trouwkaarten waar erg mooie ontwerpen tussen stonden. Ze hadden een uitgebreid assortiment met ‘gewone’ kaarten maar ook kaarten met een speciale afwerking zoals foliedruk (goudfolie bijvoorbeeld).

Op de site is zo veel keuze dat het eigenlijk lastig kiezen is. We hebben ook nog overwogen om zelf te gaan ontwerpen maar de oplage is daarvoor eigenlijk te klein en de kosten dus te hoog. Een site zoals Made for Moments is dan ideaal. Je kan hier online de kaart helemaal aanpassen zodat je al weet hoe hij er (ongeveer) uit komt te zien. Ook kan je voor een klein bedrag een proefdrukje bestellen.

De proefdruk met een aantal samples

Aangezien Michael bij een ontwerpbureau werkt en ik 3 jaar in een drukkerij gewerkt heb hebben wij best wel wat verstand van papiersoorten en druktechnieken. Hierdoor waren we er vrij snel over uit dat het een biotop papier moest worden. Biotop is licht crème kleurig, persoonlijk vind ik dit mooier dan natuurkarton wat erg wit is. We hadden wat ontwerpen gevonden die ons leuk leken en besloten er één als proefdruk te bestellen. Puur om te kijken hoe de kwaliteit en de afwerking is. Even voor de leken onder ons: bij kleine oplages word (vrijwel) altijd digitaal gedrukt. Het hangt heel erg van de kwaliteit van deze printer af of je een mooi resultaat krijgt. Vaak krijgen vol vlakken toch wat strepen en soms zelfs vlekken. Vandaar dat wij heel erg benieuwd waren hoe een kaart met marineblauw er uit zou komen te zien. Bij vol vlakken kan je namelijk erg goed de kwaliteit beoordelen.

Dinsdag viel de envelop op de mat! De proefdruk was binnen! En we waren blij verrast! De kwaliteit is erg goed. De kleur (marine blauw) kwam erg mooi uit in combinatie met de gouden letters. De kaart was niet met goudfolie, het was gewoon een simpele full colour bedrukking. Ondanks dat de kaart erg mooi is waren we er wel meteen over uit: dit word niet de trouwkaart. We willen toch graag gaan voor goudfolie er zaten namelijk ook een aantal voorbeeld kaartjes in de envelop met foliebedrukking en dit is erg mooi! We zullen dus nog even naar de tekentafel moeten!

We gaan van het weekend dus weer even kijken wat er voor moois bij zit met goudfolie. Goudfolie geeft toch een beetje dat chique gevoel wat full colour bedrukking niet doet. En voor het trouwen mag het wel wat chiquer vinden wij! Zoals ik al zei ‘nog even terug naar de tekentafel dus!’

Foliedruk

Dit bericht is niet gesponsord.

Een gedachte over “De trouwkaart

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s