Ode aan hem

Het was september 2009. Ik was jong. Ik was heel jong. Ik dronk bier met een rietje. Rookte pakjes sigaretten in sneltreinvaart weg. Had een hekel aan school en was niet de ideale schoondochter.

Hij was ook jong. Hij dronk geen bier. Sigaretten vond hij vies. Hij zat op die ene school waar ik naar toe wilde. Hij was wél de ideale schoonzoon.

We hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen. Toch was er die aantrekkingskracht. We vonden elkaar leuk.

Wie had kunnen denken dat we nu bijna 11 jaar later gaan trouwen. Wie had kunnen denken dat ik als puber van 15 de man van mijn leven tegen het lijf gelopen was. Ik wist dat niet toen, hij ook niet. Maar toch zijn we nu hier. Bijna 11 jaar verder. Ik ben niet meer jong (oke niet meer zó jong), Ik drink geen bier meer met een rietje, sigaretten vind ik goor, stiekem heb ik nog steeds een hekel aan school en inmiddels ben ik best wel een beetje de ideale schoondochter (toch? 😉 ).

In die 11 jaar ben ik gegroeid en dat komt allemaal door hem. Ik weet nog dat mijn moeder zei, toen ze Michael leerde kennen ‘dit is je redding’. Misschien had ze gelijk. We hebben voor hete vuren gestaan. Het leven ging alle kanten op maar wij, hij en ik, bleven sterk. Als één front.

Ik weet, daar twijfel ik geen moment aan, dat hij altijd aan mijn zijde staat. Er is niks dat ik niet aan kan met hem aan mijn zijde. Daarom deze ode aan hem. De jongen die niet rookte, geen bier dronk met een rietje en precies was en is wat ik nodig heb. die jongen die over 3 maanden mijn man is.

Het leven kan gek lopen. Je weet nooit wat morgen brengt. Zolang ik wakker word naast hem, kan ik alles aan.

2 gedachtes over “Ode aan hem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s