Mogen we weer?

Inmiddels zijn we een aantal weken hardloop-vrij en voelen mijn benen weer goed! De zooltjes van de podotherapeut heb ik eerst in mijn dagelijkse schoenen ingelopen en vervolgens in mijn hardloopschoenen en nu mag ik ook het hardlopen weer een beetje gaan opbouwen. Uiteraard met mijn zooltjes in mijn hardloopschoenen! Hoe ik dat ga aanpakken lees je hier!

Om te beginnen heb ik eens een goede blik geworpen op mijn schoenen. ik heb 3 paar, één paar Nikes en twee paar van de Decathlon (Kalenji’s). De Nikes zijn afgeschreven. Het oudste paar van de Decathlon kunnen nog voor de wat langere langzame duurlopen. De nieuwste Decathlons (gekocht eind december 2019) zijn in prima staat en kunnen voor zowel lange duurlopen als eventueel snelheidswerk. Echter mis ik toch nog één paar zodat ik wat vaker kan afwisselen. Het afwisselen van je schoenen schijnt beter te zijn voor je voeten. Ik wil dus graag een paar erbij. Ik zit nu te denken aan de Kalenji Kiprun Fast. Binnenkort wil ik deze even gaan passen in de winkel om te kijken hoe de schoen voelt en of mijn zooltjes er in kunnen. Dit kan in mijn andere Kalenji’s wel gewoon.

Goed, dan hebben we nieuwe schoenen en dan? Ik wil gaan trainen met een schema van Run2Day, het beginnersschema. Dit begint met een weekje wandelen. De eigenwijze van Bergen in mij wilt dit eigenlijk overslaan maar dit ga ik niet doen. Ik ga netjes 3 avondjes wandelen. Op mijn hardloopschoenen met mijn zooltjes erin. Kan ik daar ook nog wat meer aan wennen voordat het echte werk begin! Daarbij kijk ik niet naar de weken maar wel naar de trainingen. Als mijn benen namelijk niet helemaal goed voelen dan doe ik per week minder trainingen. Stel, in week 2 doe ik maar twee trainingen, dan doe ik de 3e training van week 2 dus in week 3. Het zou dus zo kunnen zijn dat het schema op papier 10 weken is maar dit bij mij 14 weken worden. Dat hangt helemaal af van hoe mijn lijf voelt. Ik wil vooral niks overhaasten!

En dan? Wat is dan daarna het plan? Dat plan heb ik niet. Ik wil graag op 17 mei de MS Motion lopen. Dit is 5 km dus het zou leuk zijn als dat tegen die tijd lukt. Als het beginnersschema afgelopen is ga ik gewoon verder met het volgende schema van Run2Day, namelijk de 5 – 10 km. Wedstrijden wil ik misschien nog wel gaan lopen, MS Motion zie ik niet als wedstrijd, dit is puur om geld in te zamelen voor het MS fonds. Ik zou misschien in juli de Ruitenburg run 5km kunnen gaan lopen maar ik zie wel even hoe het loopt. Eerst maar eens een tijdje gewoon lekker lopen en vooral PIJNVRIJ!

Deze week staat er dus op de planning:
3 wandelingen.
Dinsdagavond: 30 minuten
Vrijdagavond: 40 minuten
Zondagochtend: 45 minuten
Laten we hopen dat dit ook super goed gaat want dan mag ik volgende week door naar week 2 van het schema! Weer hardlopen dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s