D-Day

Wat: Operatie Toyota Agyo
Waar: Beukers garage
Opties: Reparatie of verkoop

Jep, Decision-Day. Spannende dag voor het rode monster. Want ging hij nog mee naar huis?

Mike en ik hebben allebei een auto. Allebei een Toyota Aygo uit 2008. De mijne is antraciet, die van Michael is rood met twee witte strepen. De mijne is net door de APK en kan technisch gezien nog een tijdje mee. Die van Michael moest gisteren. Het was er op of er onder…

Ik heb het in een eerder blog bericht al eens gezegd maar twee auto’s zijn niet nodig. PUNT. Het is makkelijk, dat zeker. Het geeft vrijheid, dat ook. Het geeft extra kosten, oei.
Inmiddels ben ik op het punt dat de vrijheid en het gemak niet meer opwegen tegen de kosten. Ik bedoel, een besparing van 3000 (!!!!) euro, HALLO. We besloten dus het volgende: is het foute boel bij Michael z’n APK dan is het klaar. En foute boel houd in, duurder dan 1000 euro. Is het geen foute boel en kan Mike zijn auto gewoon mee naar huis voor een paar honderd euro? Dan gaat aan het einde van het jaar mijn auto weg.

Hoe dan ook gaan we dus op een gegeven moment afscheid nemen van één auto. Of dat nu al is of pas over enkele maanden dat was nog even de grote vraag. Michael zijn auto heeft sinds een aantal maanden wat vocht problemen. Er ligt water bij het reservewiel en ook de achterbank is helemaal nat. We denken dat het het derde remlicht is. In dat geval kost het een paar tientjes en dan is het weer gerepareerd. Als het iets ander is, dan zijn we waarschijnlijk de Sjaak en gaat het rode monster dus weg.

Gisteren kreeg Michael het telefoontje. Zijn auto was helemaal nagekeken en het oordeel was: duur maar hij mag blijven! 800 euro armer maar goed, hij doet het weer!

Dan blijft het volgende vraagstuk staan. Gaat mijn auto dan weg. Ik nijg heel erg naar JA maar ga dit even een aantal weken laten bezinken. Word vervolgd dus 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s