Mijn eerste halve marathon

Op 5 maart liep ik mijn eerste halve marathon. Hoe dat ging lees je hier:

Het was mijn eerste halve marathon en hij was ook nog in het buitenland. Hoe gaaf is dat? Voor dat de race begon was ik erg nerveus en heb ik zeker 8 zenuwplasjes gedaan. Ook was ik zo bang dat ik door de warmte out zou gaan dat ik heel veel gedronken had en dus nog meer moest plassen. Om 10:00 uur ging het startschot en ik schoot weg.

De eerste 5 kilometer gingen super goed. Ik kon alleen maar denken “loop ik nou een halve marathon?!”. Het was echt een ongelooflijk bijzonder gevoel. Bij het 5 kilometerpunt stond ook de eerste drankpost. Het was warm dus ik had best wel dorst. Ik dronk een bekertje en kneep ook een spons uit boven mijn hoofd.

Bij de 10 kilometer voelde ik dat ik nog harder kon. Ik sloeg het drinken over want geen dorst maar ik nam wel een gelletje en rende door. Even wat harder nog, want het ging tenslotte gewoon hartstikke goed.

Het 15 kilometer punt kwam en ik besloot hier wel te drinken. Ook kneep ik weer een spons uit boven mijn hoofd. Van een toeschouwer hoorde ik dat ik als tweede vrouw liep. Hoe dan?

Rond de 19 kilometer zag ik een vrouw voor me lopen. Aha, zij was dus nummer één. Maar niet voor lang. Ik zette nog wat aan en ging er langs. Doorzetten Maan. Rennen zo hard als je kunt.

Met nog één kilometer op de teller zette ik nog een laatste keer aan. Met mijn handen boven mijn hoofd kwam ik over de finish. Ik voelde me nog super fit en had nog makkelijk 20 kilometer kunnen hardlopen. Ik was eerste bij de vrouwen en kwam over de finish in 81 minuten (!!!!).

Als je tot hier gelezen hebt en je denkt WAT HEEFT ZE NOU GEWOON EEN HALVE MARATHON GELOPEN IN 81 MINUTEN???? Dat heb ik zeker. In mijn droom, in de nacht van 4 op 5 maart.

 

Een gedachte over “Mijn eerste halve marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s