Life can pull you down, but running always lifts you up

Ik mocht weer hardlopen. Ik voelde me als een kindje in een snoepwinkel. Zo blij was ik. Ik was ook angstig. Voelde dingen die er niet waren. Maar bovenal was ik gelukkig. Ik had een glimlach die niemand nog van mijn gezicht kreeg. Het was fantastisch 🙂

Het is cliché maar waar. Alle uitdagingen die ik te lijf moet gaan lijken zoveel makkelijker tijdens het lopen. Als ik gelopen heb voel ik mij lichter. Ik voel me beter. Rustiger in mijn hoofd. Op de één of andere manier heb ik dit alleen met hardlopen (en wielrennen, in de zon). Ik kan een halfuur in de stromende regen lopen en mij nog het gelukkigste meisje van de wereld voelen. 

Ik voelde tijdens mijn eerste training in 5 weken tijd zo veel. Ik voelde spanning want wat zouden mijn benen doen. Zou ik pijn krijgen? Zou ik weer moeten stoppen? Wat nou als het helemaal niet goed gaat? Al snel maakte mijn angst plaats voor vertrouwen. Ik deed het gewoon. Ik liep hard. Ik had dit zo gemist. Het gevoel om iets te kunnen. Ergens in te kunnen groeien. Het machtige gevoel dat je benen je ergens kunnen brengen en dat met weinig moeite want ik liep echt heerlijk. Toen de training er bijna op zat kreeg ik een bijzonder gevoel over mij heen. Een soort euforie. Alsof ik net een marathon uitgelopen had. Ik leek wel aan de drugs (was ik niet, echt!). Het voelde alsof ik de hele wereld aankon. 

Mijn eerste training was een rollercoaster van emoties. Hardlopen is natuurlijk fysiek maar mentaal is het ook zo’n groot gedeelte. Als je mentaal niet oké bent dan is hardlopen zo lastig. Een race uitlopen als je weet dat je PR er niet meer inzit en je mentaal dus in een mindere staat van zijn komt maakt dat je gewoon echt minder loopt. Als je heerlijk loopt maar je gaat in gedachten nadenken over de kilometers die nog komen worden je benen automatisch zwaarder. Lopen is deels mentaal! En mentaal gezien was ik gisteren echt een blij ei.

Het is gewoon echt zo. Het leven kan op ieder front volledig tegenzitten, hardlopen maakt dit altijd weer iets beter! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s