Hardlopen week 11

Is het deze week dan toch echt gebeurd? Doet de tekst uit dit blogbericht de titel eer aan? It certainly does!

Op dinsdag was het dan zo ver. Uit mijn werk, rond 16.45 uur schoot ik in mijn hardloopkleding en knoopte de veters van mijn schoenen vast. Ik was er klaar voor. Op het programma stond: 12 x 1 minuut joggen, in de rust 2 minuutjes wandelen. Het ging wat onwennig want voelde ik nou wat? Nee toch? Of toch wel? De eerste 3 keer een minuut joggen was ik nog wat angstig. Ik had al zo lang niet meer gelopen en ik wilde zo graag dat het goed zou gaan. Rond de 5e keer een minuut joggen kreeg ik weer vertrouwen, dit ging goed! Ik probeerde vooral tijdens het joggen op mijn houding te letten. Torso recht, armen naast mijn torso, benen goed optillen, niet sloffen. Ook mijn ademhaling probeerde ik rustig te houden. Het tempo lag tijdens het joggen rond de 7:00 – 7:30 min/km. Het voelde erg comfortabel. Wat ik wel merkte is dat mijn conditie echt wel een stap terug gezet heeft. Rond de 10e keer een minuut joggen merkte ik toch dat mijn ademhaling wat oppervlakkiger werd terwijl ik niet sneller was gaan joggen.

Na een kleine 40 minuutjes kwam ik weer thuis aan. Zo blij als een kind. Tijdens de training maar ook daarna kon ik alleen maar glimlachen. Ik deed het gewoon weer. Ik ben weer een hardloper 🙂 De training was volledig pijnloos! Af en toe dacht ik iets te voelen maar dit was puur mijn angst, dit zat tussen mijn oren. Ik kan terugkijken op een fijne eerste training. Dit geeft weer vertrouwen dat ik mijn blessure de baas ben. Ik moet het schema nu gewoon netjes volgen, luisteren naar mijn lijf en echt joggen (niet sprinten!!!). Ik typ dit met een mega grote glimlach op mijn gezicht! Ik heb er weer zin in 🙂GarminConnect_20200310-211502.jpg

Op vrijdag mocht ik weer een training doen! Ik had er weer erg veel zin in en deed daarom uit mijn werk meteen mijn hardloopkleding weer aan. Ook deze training bestond uit 12 x 1 minuut joggen met in de rust 2 minuten wandelen. Ik merkte dat ik minder angstig liep. Mijn houding was goed, ik lette hier ook de hele tijd op. Ik heb namelijk het idee dat als mijn basis nu goed is dit alleen maar positief is voor de toekomst. Ik heb dit keer iets meer tijd genomen voor de cooling down, vooral omdat het heerlijk was buiten en ik het daarom geen straf vond nog een aantal minuten uit te wandelen. Uiteindelijk kwam ik na een kleine 45 minuten weer thuis. Ook deze training was pijnvrij en mijn conditie leek al weer iets beter dan de training hiervoor. Het gaat dus de goede kant op 🙂

Zondag is voor vele een standaard lange duurloopdag. Voor mij was het tijd voor training 6 van het beginnerschema van Run2Day. Op het programma stond: 5 x 3 minuten met in de rust 3 minuten wandelen. Het was fris buiten maar al snel kreeg ik het lekker warm door het joggen en wandelen! 3 minuten was toch meteen een stuk langer dan de 1 minuut van de vorige twee trainingen. Mijn conditie ging echter hartstikke prima! Ik liep op een rustig tempo en ook nu lette ik extra goed op mijn houding. Ik vond het een heerlijke training en hij had van mij nog veel langer mogen duren! Een paar uur na de training kreeg ik wat last van spierpijn in mijn kuiten. Dit was maandagochtend weer zo goed als verdwenen. Het zal voor mijn spieren ook wel gek zijn dat ik opeens weer 3x in de week buiten te vinden ben. Deze training was trouwens qua km en tijd minder dan de twee ervoor, zoals je kunt zien. Wel duurde de blokken dat ik moest joggen dus langer dan de twee trainingen hiervoor.

Volgende week staan de volgende 3 trainingen op het programma:
– Woensdag: 4 x 3 min joggen, rust 3 min wandelen
– Vrijdag: 5 x 3 min joggen, rust 3 min wandelen
– Zondag: 5 x 3 min joggen, rust 2 minuten wandelen

Ik heb er weer zin in!
Tot volgende week bij weer een nieuwe update 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s