Hardlopen week 14

Goedemorgen allemaal!

Gelukkig ben ik weer beter en ik mocht dus ook weer lekker gaan rennen. Mijn afspraken bij de fysio gaan spijtig genoeg niet door maar we hebben wel even telefonisch contact gehad en we zijn eigenlijk beide erg tevreden. Ik heb geen pijn meer aan mijn scheenbenen en het hardlopen gaat eigenlijk heel erg goed. Ik merk wel dat na 10 dagen ziek zijn mijn conditie wel een klap heeft gehad. Ik heb bijvoorbeeld steeds als ik wandel of hardloop een steek in mijn zij. Als ik dan heel er diep uitadem lijkt het langzaam weg te gaan, gek want ik had voorheen nooit steken in mijn zij.

Maandag na het werk ging ik naar buiten voor training nummer 10. Op de planning stond 4 x 4 minuten joggen met in de rust 3 minuten wandelen. Het was droog toen ik begon maar al snel ging het ongelooflijk hard regenen. Ik vind regen nooit erg dus ik ging gewoon vrolijk verder. Het was een fijn rondje, wel merkte ik aan mijn conditie dat ik ziek geweest was maar ik denk niet dat dat heel vreemd is 😉

Op woensdag ging ik ook weer een rondje rennen. Dit keer geen regen. Op de planning stond: 4 x 4 minuten joggen met in de rust 2 minuten wandelen. Weer had ik last van steken in mijn zij maar door het goed uitademen verdween dit halverwege. Het was een fijn rondje. Ik merkte dat ik conditioneel weer beter ging en dat ik erg lekker liep, ondanks de steken in mijn zij. Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk op mijn houding te letten tijdens het lopen. Torso recht, benen goed optillen, goed ademen, niet te hoge hartslag. Ik heb wel het gevoel dat dit mij verder brengt. Had ik eigenlijk veel eerder moeten doen.

Op zaterdag was het prachtig weer. Toen mijn ontbijtje gezakt was ging ik dus weer naar buiten. Dit keer op het programma: 4 x 5 minuten joggen met in de rust 3 minuten wandelen. Vijf minuten, poe toch een stuk langer dan 4 weken geleden maar een halfjaar geleden kon ik een uur rennen zonder te stoppen dus kom op vijf minuten moeten ook wel lukken toch? Het was een hele fijne training. Ik had geen steken in mijn zij en het ging eigenlijk best soepel! Het zonnetje scheen heerlijk, wat natuurlijk alles nog fijner maakte!

Verder probeer ik iedere dag iets aan sport te doen. Dit kan een rondje hardlopen zijn maar ook wat oefeningen thuis. Zo heb ik in week 15 bijvoorbeeld het volgende gedaan:
– maandag; 3 x 1 minuut plank, 3 x 1 minuut squats, 3 x 1 minuut situps & hardlopen
– dinsdag: 3 x 1 minuut wall sit
– woensdag: hardlopen
– donderdag: 100 x squats en 40 x push up
– vrijdag: 25 lunges per been en 25 x de brug
– zaterdag: hardlopen
– zondag: 100 x squats
Ik ga proberen dit vol te houden! Het is fijn om bezig te zijn met mijn lichaam, dit zorgt er voor dat ik automatisch ook gezonder eet. Het mooiste nieuws? Ik zit inmiddels op mijn streefgewicht. Nu zorgen dat ik op gewicht blijf 🙂

Tot volgende week bij weer een nieuw weekverslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s