Nieuwe bullet journal!

Tot mijn grote schrik was vorige week opeens mijn bullet journal vol. Ik dacht dat ik nog tot juni er mee kon doen maar dat bleek dus toch niet zo te zijn. Ik mocht dus weer een nieuwe uitzoeken! Ik had voordat ik mijn Moleskine kocht al eens gekeken naar de Dingbats notebooks en ik vond deze toen eigenlijk al fantastisch.

Zaterdag heb ik hem besteld en dinsdag was hij al binnen! Ik heb voor de rode van de wildlife serie gekozen. Deze heeft een kangoeroe op de voorkant staan. De kaft is van veganistisch leer en heeft een mooie rode kleur een een stevige uitstraling.

De specs van de Dingbats bullet journal:
– Serie: Wildlife
– Formaat: A5+ (16 x 21,5cm)
– Kleur: Rood
– 192 Pagina’s
– 100 grams crèmekleurig zuurvrij papier
– Dotted: 5mm
– Leeslint en elastieksluiting
– Uitvouwbaar vakje achterin

Op het eerste oog is het een heel mooi boekje. Zoals ik al zei is de kaft erg stevig en ziet dit er netjes uit. Aan de binnenkant zie je eerst een spread met kangoeroe pootjes en een vlak waar je je naam kunt schrijven. De overige pagina’s zijn allemaal leeg. De Dingbats heeft geen paginanummers.

Uiteraard zijn de looks belangrijk maar nog belangrijker is het hoe goed de kwaliteit van het papier is. Daarom doe ik altijd een pen test achter in de bullet journal. Dit heb ik ook nu weer gedaan. Het papier is dus 100 grams, wat net iets dikker is als het papier van de leuchtturm1917. Over de leuchtturm1917 was ik eigenlijk best teleurgesteld. Vrijwel alle pennen en stiften drukte hierin door, terwijl iedereen zo enthousiast was over dit merk. Voor mij is dit een no go gebleken. Mijn Moleskine had ik in Londen gekocht en is de Art editie, het papier is 130 grams en daardoor erg dik. In mijn Moleskine drukt dus ook bijna niks door. De reden dat ik niet weer voor een Moleskine Art gegaan ben is omdat hij net geen A5 is en hij niet in Nederland te koop is, wat ik dan toch lastig vind. Vandaar dus een Dingbats. Hieronder kun je het resultaat van de pen test zien.

ziet er goed uit!

Andere dingen die ik belangrijk vind is een pen loop en een elastiek om je bullet journal mee dicht te houden. De Dingbats heeft het beide en de kwaliteit lijkt mij prima. Ook vind ik de kaft erg mooi, het heeft een soort slangenleer patroon wat ik erg gaaf vind. Ook de spread met de pootjes erop vind ik erg leuk. Het envelopje achterin vind ik handig, dit hebben de Moleskine en leuchtturm1917 ook beide.

Ik kan niet wachten om er in te beginnen! Het papier voelt heerlijk glad aan en dit schrijft heel fijn. Zodra ik een aantal pagina’s gemaakt hebt zal ik mijn mening nog even met jullie delen. Voor nu ben ik in ieder geval heel erg blij met mijn nieuwe Dingbats!

Dit bericht is niet gesponsord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s