Hardlopen week 15

Goedemorgen op deze tweede paasdag!

In week 15 is er weer lekker gelopen. Mijn blessure is nog steeds verleden tijd gelukkig en ik ben dus ook lekker aan het opbouwen.

Op maandag begon ik de week goed met een rondje hardlopen. Op het programma stond: 2 x 6 minuten joggen met in de rust 3 minuten wandelen. Het was lekker weer en het doel was om de 6 minuten ook in een snelheid van 6 min/km te lopen. Dit is gelukt en ik zat beide keren rond de 5:55 min/km. Hierover was ik dus ook erg tevreden. Het was ook een test want hoe zouden mijn schenen hierna voelen? Deze voelde gelukkig prima 🙂

Op woensdag, na een lange en stressvolle dag werken, ging ik ook weer een rondje rennen. Het was 20 graden wat heerlijk lopen was! Op het programma stond: 2 x 7 minuten joggen met in de rust 3 minuten wandelen. Er waren veel mensen op straat, ook groepjes mensen, iets dat ik vreemd blijf vinden. Ik haal ook iedere dag een frisse neus maar ik doe dit alleen, wel zo verstandig vanwege de corona crisis waar we ons middenin bevinden. Het lopen ging goed. Ik had nergens pijn en mijn snelheid voelde comfortabel aan, deze lag tijdens het joggen rond de 6:30 min/km.

Op zaterdag stond de eerste test van het schema op het programma. 15 minuten aan één stuk joggen. Ik koos ervoor om 7,5 minuut één kant op de joggen en dan weer 7,5 minuut terug. Ik had namelijk geen idee hoeveel kilometer ik zou halen en vond het lastig om een rondje daarvoor te verzinnen. Ik ging vroeg, rond 07:00 uur. Het was rustig op straat en nog best koel, het zou namelijk een warme dag worden. Het lopen ging goed. Wel merkte ik dat 15 minuten best lang is opeens, hiervoor was het langste namelijk 7 minuten aan één stuk joggen. Ik wilde gaan voor een negatieve split, de eerste helft zou ik dus iets langzamer lopen als de tweede helft. Dit lukte. De eerste helft liep ik 6:39 min/km. De tweede helft liep ik 6:18 min/km. Als ik zo doorga en blijf opbouwen dan ben ik uiteindelijk straks op de 5km waarschijnlijk sneller als dat ik was. Daar ben ik eigenlijk wel positief door verrast!

Het hardlopen gaat heel erg goed. Ik heb geen last van mijn scheenbenen en ook de steken in mijn zij die ik in week 14 veel voelde zijn helemaal weg. Ook heb ik er echt plezier in en zie ik dat ik groei! Ik heb een best drukke baan. Ik plan transporten in en tijdens de corona crisis gaan er bij best wat transporten dingen mis, dit zorgt voor best wat probleemoplossend vermogen. Aan het einde van een werkdag zorgt hardlopen er echt voor dat ik alles een plekje kan geven en ik mijn hoofd even leeg kan maken. Ik merk dat ik lopen met een schema fijner vind dan hoe ik het vroeger deed. Vroeger ging ik gewoon en zag ik het allemaal wel. Ik had geen plan maar vaak wel een doel, een onrealistisch doel blijkt nu. Nu ik met een schema train weet ik wat er van mij verwacht word en heb ik er echt lol in. De groei die ik zie vind ik erg fijn 🙂

Ik ben nu over de helft van het schema. Ik begin nu aan week 6 van de 10. Na dit schema wil ik door trainen naar de 10 km (60 minuten aan één stuk joggen). Hiervoor ga ik ook een run2day schema gebruiken!

Over een tijdje zou ik graag mijn voortgang testen op de 5km. Ik had een wedstrijd staan maar deze gaat door het corona virus helaas niet door. Misschien dat ik dit jaar nog een kans heb, anders dan test ik het misschien zelf uit door een route van een eerder gelopen wedstrijd nogmaals te lopen. Het hoeft niet perse een officiële wedstrijd te zijn natuurlijk 😉 Voor nu blijf ik gewoon lekker trainen. Ik zou niet meer zonder kunnen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s