Hardlopen week 16

In week 16 stonden er weer 3 trainingen op de planning. Het weer was veelbelovend dus dat was erg fijn! Kijken jullie mee?

Ik begon de week op maandag meteen goed met de eerste training (training 16 van het schema). Op het programma stond 2 x 7,5 min hardlopen met in de rust 2 min wandelen. Ik koos ervoor om weer 7,5 minuut één kant op te rennen en dan weer 7,5 minuut terug. Misschien niet heel uitdagend maar het liep wel fijn!

Op woensdag trok ik ook mijn hardloopschoenen weer aan. Ook dit keer op het programma: 2 x 7,5 min hardlopen met in de rust 2 min wandelen. Dit keer ging het iets langzamer. Ik mag van de fysio nog steeds niet iedere training voluit gaan. Ik doe dus 1 training per week wat harder en de rest op een tempo waarbij ik nog kan zingen. Deze training was fijn. Het weer was lekker en ik liep erg lekker. Ik kwam snel in een goed ritme!

Op zaterdag was het weer tijd voor de 15 minuten test. Ik koos de zelfde route als bij de eerste test, dit is wel zo makkelijk vergelijken. Ik besloot nuchter te gaan lopen, dit was niet handig want het lopen ging daardoor best stroef. Ik had te weinig energie in mijn lichaam. Het weer was niet al te best, of anders gezegd, tijdens het lopen was het droog maar zodra ik terug binnen was ging het ongelooflijk hard gieten. Het was ook best koud en ik had daarom ook een lange tight aan met een dik vest erboven.

Deze week (week 17) word het hardlopen weer iets uitgebouwd. Dit staat er op het programma:
– maandag: 2 x 10 minuten met in de rust 5 minuten wandelen
– woensdag 2 x 10 minuten met in de rust 4 minuten wandelen
– zaterdag 2 x 10 minuten met in de rust 3 minuten wandelen
Ik heb er nu al weer zin in 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s