Hardlopen week 18

Van heerlijk weer in week 17 naar schijtweer (pardon my french) in week 18. Toch is het mij gelukt om 2 van de 3 rondjes droog te lopen! Welke rondjes dat zijn, lees je hier onder 🙂 Lees je mee?

Zoals iedere week startte ik de week meteen goed op maandag. Het was Koningsdag en ik was dus lekker vrij. Ik ging daarom pas rond 10:00 uur lopen. Het was droog, niet echt koud en er was een klein zonnetje. Eigenlijk perfect loop weer. Op het programma stond: 3 x 10 minuten hardlopen met in de rust 5 minuten wandelen. Ik koos voor een rustig duurlooptempo. Het was een heerlijk rondje. Na het rennen stond er een heerlijke beloning voor mij klaar. Michael had muffins gebakken! Na het hardlopen kan ik daar nog meer van genieten 🙂

Woensdag liep weer eens alles anders dan gepland. De gedachte was namelijk om meteen na het werk rond 17:00 uur te gaan rennen. Ik had alleen een ongelooflijk drukke dag en ging pas om 17:10 uur op het werk weg. Ik besloot dus eerst maar te gaan koken en eten en pas rond 20:00 uur te gaan lopen. Ik wist al dat het zou gaan regenen. Om 17:00 uur zou het wel droog zijn, om 20:00 uur jammer genoeg niet. Weer of geen weer er moet gewoon gelopen worden ;). Op het programma stond 3 x 10 minuten hardlopen met in de rust 4 minuten wandelen. Deze training wilde ik iets anders gaan aanpakken als normaal. Ik wilde een beetje spelen met mijn tempo. De eerste 10 minuten liep ik één stabiel tempo. De tweede en derde 10 minuten deed ik steeds een paar minuten iets versnellen en dan weer een paar minuten iets langzamer. Dit was erg leuk om eens te proberen! Het laatste blok van 10 minuten was vrij zwaar, het tempo lag tijdens de versnellingen ook best hoog (rond de 5:45 min/km), het voelde wel erg goed. Ondanks de regen was dit een erg geslaagde training 🙂

Op zaterdag stond de laatste training van de week op de planning. Deze training zou ik weer op rustig duurlooptempo lopen. Deze training was erg fijn! Mijn benen voelde goed, mijn longen voelde goed, ik liep lekker, het was gewoon genieten! Op het programma: 3 x 10 minuten hardlopen met in de rust 3 minuten wandelen. Mijn duurlooptempo ligt rond de 7:10 min/km. Ik heb de blokken van 10 minuten dus ook gelopen met een gemiddelde tijd van 7:05 min/km. De laatste 300 meter heb ik er nog een sprintje uitgeperst, deze ging rond de 5:00 min/km. Wederom een erg lekkere training!!

Zoals je kunt lezen was week 18 een erg fijne hardloopweek. De benen en longen voelde erg prettig en ook sneldheidswerk ging erg goed. Mijn duurlooptempo ligt, zoals hierboven gezegd, rond de 7:10 min/km (8,5 km per uur). Tempo werk doe ik vaak tussen de 5:40 en 6:00 min/km (+- 10,5 km per uur). Als ik een sprintje trek (vaak hooguit 500 meter) dan ligt mijn snelheid rond de 5:00 min/km (12 km per uur). Vanwege mijn shin splints moet ik nog een beetje voorzichtig zijn met voluit sprinten daarom doe ik dit hooguit 1 x per week op een vlakke ondergrond.

Inmiddels is de 8ste week van het Run2day beginnerschema al weer voorbij. Nog twee weken en dan is het schema klaar. In week 9 word het hardlopen weer iets uitgebouwd, wel zitten er nog steeds wandelpauzes tussen het rennen. Zo ziet week 9 van het schema er uit:
– maandag: 2 x 15 minuten hardlopen met in de rust 5 minuten wandelen
– woensdag: 20 min hardlopen, 5 min wandelen, 15 min hardlopen
– zaterdag: 20 min hardlopen, 4 min wandelen, 15 min hardlopen
Weer een leuke en uitdagende week dus 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s