Aan de pillen en naar een coach

Volgens sommige moet je met een angststoornis voor de rest van je leven aan de medicatie. Op eigen kracht schijnt het toch lastig te zijn er uit te komen. Noem mij eigenwijs maar medicatie is iets dat ik echt echt echt niet wil. Ik ben a) ongelooflijk verslavingsgevoelig en b) van de Nitrazepam ging ik al aardig trippen dus een antidepressiva lijkt me geen goed plan. Maar wat ga ik dan wel doen?

Voor de mensen die het gemist hebben even een korte samenvatting: Sinds een aantal weken (of maanden al inmiddels) voel ik me weer ongelooflijk uit evenwicht. Ik heb paniekaanvallen (soms meerdere keren per dag). Ik slaap slecht. Mijn emoties gaan alle kanten op. Het gaat dus weer net zo waardeloos als twee jaar geleden. Ik trok dus weer aan de bel en ging in gesprek met mijn werkgever. Zijn fijne en begripvolle reactie maakt dat ik weer erg strijdvaardig ben!

Morgen heb ik een gesprek met de coach op het werk. Dit bied mijn leidinggevende mij aan. Dit laat maar weer zien hoe fijn mijn werk hier mee omgaat! Deze coach helpt je zowel werkgerelateerd als privé. Ik geloof, maar ik weet er nog niet alles van, dat hij net zo werkt als Joke. Bij Joke heb ik een halfjaar lang intensieve coaching gevolgd toen het twee jaar terug opeens niet goed met mij ging.

Verder heb ik Valeriaan besteld. Terwijl ik wacht op mijn pakketje heb ik van een vriend 6 valeriaan tabletten gekregen. Deze kan ik dus alvast gebruiken. De eerste pil heb ik gisterenavond genomen en ik hoop van harte dat dit toeval is maar ik moest vannacht 4 keer plassen en ik heb heel erg onrustig geslapen. Ik heb begrepen dat je die pillen wel een aantal weken moet gebruiken voordat je er iets over kunt zeggen, we houden dus gewoon nog even vol 😉

Zoals je kunt lezen ben ik dus hard bezig om er weer bovenop te komen. Het gaat niet vanzelf en het word weer een lange weg. Daarbij zijn de dagen vermoeiend en is mijn energieniveau erg laag. Ik merk ook dat zodra het slechter gaat ik meer afstand neem van mensen. Als je dus een tijdje niks van mij hoort dan komt dat niet door jou 😉 Social media heb ik ook even op een erg laag pitje staan, de facebook en instagram apps zijn van mijn telefoon af en ik kijk heel af en toe via de browser even of ik iets gemist heb, wat trouwens vrijwel nooit het geval is (haha).

De komende weken (al dan niet maanden) zal ik dus vooral heel erg druk zijn met mezelf. Ik hoop dat ik over een halfjaartje weer wat beter in mijn vel zit. 2020 is toch niet mijn jaar, jammer.

Heb je vragen, of wil je wat zeggen? Je weet mij te vinden!

Een gedachte over “Aan de pillen en naar een coach

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s