Trouwen – van leuk naar ugh..

Toen we hoorde dat we op 29 mei niet konden trouwen verplaatste we alles naar 9 september. Dit was nog zo ver weg, corona is dan vast al lang verdwenen. Een paar dagen terug kregen we een mail van de gemeente, ze hadden met de burgemeester gekeken welke maatregelen er genomen moeten worden om toch te kunnen trouwen in het Heilige Geest Hofje. Die maatregelen vallen niet mee..

Je zou denken dat door de versoepelingen trouwen geen enkel probleem zou moeten zijn vooral omdat wij maar 45 gasten hebben. Niks is minder waar.. Omdat er tegen die tijd nog steeds 1,5 meter afstand moet worden gehouden kunnen er in het Heilige Geest Hofje opeens maar 20 gasten ipv 75.. Dat is dus best een domper.

We willen het trouwen eigenlijk gewoon wél door laten gaan, vooral omdat ik echt niet (maar dan ook echt niet) nogmaals ga verplaatsen. Als het in september niet gaat gebeuren dan hoeft het voor mij voorlopig in ieder geval niet meer. In september trouwen betekend dus wel dat we de gastenlijst aardig moeten laten krimpen. We hebben al even gekeken en het zou moeten lukken, jammer genoeg kunnen dan mijn tantes, ooms en nichtjes met partners niet naar de ceremonie komen. Van Mike zijn kant kunnen dan ook alle ooms en tantes niet komen. Dit vinden wij natuurlijk heel erg jammer want we willen deze dag natuurlijk met hun vieren.

Hoe we dit precies gaan doen is nog even gissen omdat we natuurlijk niet weten wat er tegen die tijd allemaal wel mag. Het liefst doen we de ceremonie dan met max 20 gasten (daar zullen dus alleen de belangrijkste mensen bij aanwezig zijn zoals ouders, oma’s, broer (zwager), (schoon)zussen, beste vrienden, meer ruimte is er dus gewoon niet). Het diner zouden we wel graag nog met de hele gastenlijst doen zodat toch iedereen kan proosten en lekker kan eten, of dit haalbaar is in het restaurant weten we nog niet. Zo ver voorruit kijken willen ze nog niet maar het diner met 22 man (20 gasten + wij) moet in ieder geval wel haalbaar zijn.

Voor de ceremonie zaten we te denken aan een livestream. Misschien dat we iemand inhuren of gewoon zelf een statief met telefoon neerzetten die alles kan filmen. Het voordeel als je iemand inhuurt is dat je de livestream dan ook op een USBstick krijgt, als je zelf met je telefoon filmt is dit niet het geval geloof ik maar misschien zijn daar appjes voor. Dat moeten we nog uitzoeken. Met een kleine groep kan natuurlijk heel bijzonder zijn maar ik moet nog even een beetje aan het idee wennen 😉

Tot zo ver weer even de trouw update, laten we hopen dat het toch allemaal nog veranderd en we in september ‘gewoon’ kunnen trouwen zoals we voor ogen hadden. We wachten het gewoon maar af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s