Verrassing voor moeders

Ik vertelde het eerder al voor moederdag hebben wij een verrassing voor ons Mam. Ze verdiend het tenslotte 😉 Vandaag de onthulling, wat is die verrassing nou???

Vanwege corona is het lastig om ergens heen te gaan. Een lunch, diner of high tea is buiten de deur dus toch erg lastig dus waarom brengen wij de high tea niet gewoon naar mijn moeder ipv mijn moeder naar de high tea 😉

Een high tea dus en niet zomaar een high tea, nee een volledig lactosevrije high tea. Mijn zusje is namelijk lactose intolerant. Vandaag neem ik jullie mee in de voorbereiding, de uitwerking en uiteraard de high tea zelf! Kijken jullie mee?

Ik had nog nooit eerder lactosevrij gebakken, ik bak eigenlijk sowieso niet heel erg veel dit doet Michael namelijk eigenlijk altijd. Het gaat bij ons eigenlijk altijd zo:
– Maan: Schat, ik denk dat ik van het weekend een citroentaart ga bakken
– Michael: *duikt in de kookboeken en zoekt een recept, koopt de ingrediënten en bakt uiteindelijk de taart*
– Maan: *eet taart*
Ik bak dus eigenlijk nooit en als ik al bak is het uit pakjes van koopmans, ik kan mezelf dus geen held in de keuken noemen maar daar komt verandering in want deze high tea is op de oreo koekjes en kokos koekjes na volledig zelf gemaakt 😉

Wat staat er op het menu:
– Brownies
– Cheesecake
– Slagroomsoesjes
– Oreo koekjes met browniesmaak* en Oreo koekjes met aardbeien cheesecakesmaak*
– Kokoskoekjes*
– Sandwiches met roomkaas en gerookte zalm
– Sandwiches met eiersalade en rucola
– Wraps met roomkaas en gerookte zalm
– Caprese bladerdeeghapjes
* gekocht en dus niet zelf gemaakt 😉

Alles wat we maken/eten zal dus lactosevrij zijn en in sommige gevallen (brownies, cheescake, oreo koekjes) zelfs veganistisch.

De zoete dingen (brownies, cheesecake en slagroomsoesjes zonder vulling) hebben we zaterdag al gemaakt. De recepten heb ik van internet en het is dus een gok of dit gaat lukken maar ik heb er vertrouwen in. Slagroomsoesjes schijnen moeilijk te maken te zijn maar we gaan gewoon een poging wagen.

Het maken van de high tea ging eigenlijk heel goed! Het is even wennen om lactosevrij te bakken maar het ging eigenlijk prima!

Cheesecake bodem maken! Lekker slaan met de deegroller 😋

Op zondagochtend hebben we alle dingen gemaakt die echt vers moesten zijn zoals de sandwiches, wraps en bladerdeeg hapjes. Ook hebben we op zondagochtend de soesjes pas gevuld.

Om 13:00 uur was mijn moeder er en kon de high tea dan echt beginnen! Mijn moeder was erg blij met haar verrassing en we hebben met zijn 3-en er heerlijk van zitten smullen! 💕

En toen was het op!

Een gedachte over “Verrassing voor moeders

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s