Hardlopen week 20

Goedemiddag allemaal!

In week 20 heb ik uiteraard ook weer mijn kilometers gemaakt. Kijk je mee?

Op maandag begon ik met een goed rondje. Het was de 28ste training van het schema en het einde was dus in zicht! Op het programma: 20 minuten hardlopen, 3 minuten wandelen, 10 minuten hardlopen. Ik trainde met een metronoom om mijn cadans te oefenen, de metronoom stond op 165.

Het was een heerlijk rondje. Mijn hartslag was rond de 170 en mijn cadans rond de 155. Als je nagaat dat mijn cadans een aantal trainingen terug nog 132 was heb ik wel aardige stappen gemaakt! Het was de bedoeling gewoon lekker te lopen maar op een gegeven moment voelde ik dat er meer in zat dus heb ik wat aangezet en liep ik 5 kilometer in 31:45 minuten, waarvan ik de eerste 3 kilometer vrij relax liep en bij de laatste 2 kilometer even wat harder ging! Het was een fijne combinatie van chill en snel! Een 5 kilometer onder de 30 minuten zit er in de toekomst denk wel in 😉

Op woensdag liep ik een relax rondje. Vooral na de snelle maandag was het tijd voor een wat langzamere woensdag ;). Op het programma: 20 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen, 10 minuten hardlopen. Het was wederom een fijne training. Ik heb gelopen met mijn metronoom op 170. Mijn hartslag was rond de 165, mijn cadans was rond de 160.

Zaterdag stond de allerlaatste training van dit schema op het programma. Training nummer 30! Op het programma: 30 minuten aan één stuk hardlopen. Het gekke is dat ik jaren terug met gemak 30 minuten aan één stuk liep en dat ik nu best wel een beetje nerveus was. Zou ik het halen? Zou ik het zwaar krijgen? Kon ik dit zonder te wandelen? Ik had al zeker 3 of 4 maanden alleen getraind met een schema waarbij ik ook stukken moest wandelen, dit keer moest ik alles hardlopen! De dagen voor mijn laatste training zat ik heel erg in dubio, ga ik een harde 30 min doen en kijken hoever ik kom of ga ik ‘gewoon’ hardlopen? Ik wilde er graag een race van maken maar aan de andere kant wilde ik ook graag mijn schenen sparen. Toen ik buiten stond zette ik mijn horloge op ‘pacer’ en stelde 6:00 min/km in. Dit zou betekenen dat ik in 30 minuten 5 kilometer zou kunnen hardlopen. Al snel merkte ik dat het tempo er niet in zat en mijn horloge begon te piepen dat ik te traag ging. Bedankt hé horloge haha. Ik heb daarom de tijd maar losgelaten en heb gewoon gelopen. Voor mijn gevoel lekker hard maar wel met de juiste techniek. Techniek blijft namelijk het belangrijkste nu. Ook liep ik met een metronoom maar die zette ik na 25 minuten per ongeluk op mute en ik kreeg hem niet meer aan de praat.

Mijn hartslag was rond de 180 (erg hoog dus..), het was ook erg warm en ik had een thermoshirt aan (foutje..). Mijn cadans was rond de 150, ik kon mijn ritme ook niet echt goed vinden merkte ik. Ondanks mijn hoge hartslag en mijn slechte ritme was het wel een fijne laatste training en heb ik het schema met een glimlach afgesloten! 🙂

Hoe gaat het nu verder?
De komende twee weken blijf ik in ieder geval schemaloos, wat ik daarna doe weet ik nog niet. Ik heb een schema voor de 10 kilometer maar misschien wil ik gewoon zelf gaan trainen en dan steeds het aantal minuten iets uitbouwen. Bijvoorbeeld op maandag een snelle 20 (week daarna 22, dan 24, dan 26 etc..) op woensdag een rustige 30 (week daarna 35, dan 40, dan 45 etc.) en op zaterdag gewoon loslopen en hierbij de minuten volgen van de woensdag training (ene keer wat sneller, andere keer wat langzamer, soms één snelle kilometer, gewoon een beetje spelen).

We gaan zien hoe het zonder schema bevalt en of mijn blessure weg blijft. Hopelijk mogen we snel weer wedstrijdjes gaan lopen. Ik zou graag mijn 5km eens testen ;). Nog maar even geduld hebben denk ik.

Hoe gaat het lopen bij jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s