Wat heeft het voor zin?

Het heeft geen zin, geen enkele zin. Het is dom. Het is raar. Het is uitputtend en vooral ongelooflijk irritant. En toch doe ik het. Ik doe het altijd, de hele tijd. Maar het heeft dus geen zin.

Ik begin mezelf er ook steeds vaker op te betrappen dat ik denk ‘gaat ze weer’. Ik kan het niet stoppen. Niet alleen in ieder geval.

Daarom heb ik hulp. Al weer een paar weken, via mijn werk. Ik praat met R. Hij helpt me. Geeft tips. Verteld verhalen en is streng. Best wel heel erg streng soms maar ik heb dat nodig.

Het heeft namelijk geen zin. Het heeft geen enkele zin om in de paniekmodus te leven. Maar dat doe ik dus wel. Ik sta nonstop stijf van de spanning. Ik voel het als een energie door mijn lichaam lopen. Spanning..

Ik ben nerveus en opgefokt. Krijg paniekaanvallen om niks. Echt om niks. Mijn hartslag is standaard boven de 75, dit was voorheen altijd netjes rond de 60. Als ik alleen al denk aan dat er iets fout gaat dan gaat mijn hartslag al weer 10 slagen per minuut harder kloppen.

Er moet dus iets veranderen. Ik besef mij dat. Ik werk er hard aan. Adem diep in en uit als ik weer iets voel opkomen. Probeer iets negatiefs om te buigen in iets positiefs. Lees een boek, is een opdracht van R. En ik probeer mij te beseffen dat ook dit weer voorbij gaat. Alles gaat voorbij.

Ik heb al vaker therapieën gehad. Was vaste klant bij jeugdzorg vroeger. Ik vraag mij wel eens af of ik ooit nog uit dit systeem kom. Ik moet hoop houden en hard werken.

De komende tijd is er dus best wat werk aan de winkel. Ik hoop dat ik over een tijdje weer wat rustiger ben. Ik zou graag van die gespannen energie af willen. Het zit alleen maar in de weg. Laten we hopen dat ik over een aantal weken al dan niet maanden kan zeggen dat het gelukt is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s