Overwinning op mezelf

Soms lijkt alles mis te gaan. En dan ook alles nog op één dag. En als alles mis gaat raak ik in paniek. Dan krijg ik kortsluiting en kan ik niet meer helder nadenken. Zoals jullie weten werk ik hier aan samen met R. Ik werk hard en dat werpt zijn vruchten af!

Het was maandag, een typische ‘alles gaat mis dat mis kan gaan’ maandag. Eigenlijk zijn alle maandagen zo. In de weekenden gaat er namelijk nog wel eens wat fout in de UK of bij het transport waardoor ik op maandag vaak nogal wat problemen moet oplossen, zo ook deze maandag. Ik besloot dat ik dit gewoon ging doen. Geen stress, adem in adem uit. Ik kan dit.

R. heeft mij de volgende ‘mantra’ geleerd:
Dit is de situatie en ik heb zelf de keus hoe er mee om te gaan.
Uiteindelijk komt alles goed. Ook dit gaat voorbij.

Ik zat dus maandagochtend achter mijn bureau en ik dacht: ‘Wat is de situatie?’ ‘Wat zijn mijn opties?’ ‘Wat hiervan is de beste optie?’. Vervolgens heb ik wat rond gebeld en klaar. Probleem één was al weer verdwenen. Was dit spannend? Ja tuurlijk, een idee hebben is leuk maar het moet wel uitvoerbaar zijn maar hé ik bleef rustig. Win voor mij!

Toen kwam probleem twee en had ik dezelfde aanpak. Welke opties heb ik? Wat is de beste optie? Twee telefoontjes en drie mailtjes verder was ook dit probleem van tafel geveegd. Wederom een win voor mij want geen paniekaanval.

Natuurlijk blijven dit soort situaties spannend. Ik was ook best nerveus hoe het allemaal zou uitpakken maar ik bleef kalm en kon daardoor goed nadenken over wat ik moest doen. Ik kwam zelfs op ideeën waar ik normaal niet opgekomen was. Als ik in paniek was geraakt was de uitkomst heel anders geweest.

Ik weet dat dit pas het begin is maar zien dat mijn sessies bij R. werken is zo ongelooflijk fijn. Ik ben ook echt ongelooflijk trots op mezelf. Ik heb dit maar mooi even geregeld.

Er is weer licht aan het einde van de tunnel! Het is een kleine stap in de goede richting! Ik ben goed bezig. Ik ben trots.

Yeah voor mij! 🙂

PS: in de avond was ik helemaal gesloopt en voelde ik mij best rot, overwinningen kosten bergen energie 😉

Een gedachte over “Overwinning op mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s