Ik snap het niet

Soms hoor je dingen in het nieuws en dan denk je: WAT NOU!?
Ik had dat laatst ook.. Ik hoorde op het nieuws dat er mensen waren die onder een bericht van het overlijden van de moeder van Rutte reageerde met: “lekker voor hem” “ik heb geen medelijden met hem” “nu hij nog”.
RTL heeft vervolgens de gegevens van deze mensen achterhaalt en ze opgebeld. Sommige hingen meteen op, andere stonden achter hun opmerking.

Ik vind het heftig. Zou je dit ook face to face tegen iemand zeggen? Of is het wel veilig achter je laptopje om zulke rare dingen te beweren? Het is net als digitaal pesten.. Lekker veilig, niemand kan je wat maken. Zou je dat ook doen als het face to face was?

Zo zijn er meer dingen waarvoor ik mijn wenkbrauw ophaal. Neem alleen al de agressie tegen boa’s. Je bent 14 en besluit op een zonnige dag op het strand die boa maar even in elkaar te timmeren omdat hij je op maatregelen wijst. Ben je dan trots op jezelf? Ik snap echt niet waar die lui het lef vandaan halen.

Misschien ben ik gewoon heel erg goed opgevoed maar het zou echt niet in mij opkomen om zoiets te doen. Ik zou het niet eens durven.. Ik snap natuurlijk ook best dat je meer doet onder groepsdruk maar dit gaat wel ver hoor.

Neem agressie tegen ambulance personeel of de politie. Deze mensen doen hun werk om jou leven te redden of je te beschermen en jij bedankt ze door ze in elkaar te timmeren. Wat klopt hier niet? Mensen hebben sowieso echt een kort lontje tegenwoordig. Alles moet maar snel, gaat het niet snel genoeg dan krijg je een grote bek en soms zelfs klappen. We kunnen niks meer tegen elkaar zeggen, elkaar nergens meer op aan spreken want dan kan het zomaar zijn dat je wekker word in het ziekenhuis.

Mensen, heb iets meer geduld. Vooral in deze tijd waarin alle maatregelen meer van mensen vragen. Probeer respect te hebben voor elkaar, naar elkaar te luisteren. Wees lief voor de ander. Of zoals mijn moeder zou zeggen: BEHANDEL ANDEREN ZOALS JE ZELF BEHANDELD WILT WORDEN. Wil jij in elkaar geslagen worden omdat je zegt dat je iets niet vind kunnen? Nee toch? Doe dat dan ook niet bij een ander 😉

Bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s