Katten en…. #01

Katten zijn bijzondere beesten. Ze zijn eigenwijs. Ze zijn schattig. Ze zijn vaak ongelooflijk harig en in je hele huis vind je dus, juist ja, HAAR. Ze mauwen op momenten dat jij wilt slapen. Slopen je bank (en deurmat, oplaadkabels, oordopjes etc.). En liggen ALTIJD in de weg. Bijzondere beesten dus 😉

Vandaag in katten en…. gaat het over DOZEN.

Iedereen die een kat heeft herkent dit. Je koopt een nieuw item voor je kat (krabpaal, speeltjes, voer..) maar het mooist vinden ze de doos! Boeiend die nieuwe krabpaal.. Die doos is veel interessanter. Vooral Luke is gek van dozen. Maakt niet uit hoe klein of groot de doos is Luke moet en zal er in gaan zitten. Vooral de dozen van het kattenvoer zijn favoriet maar eigenlijk is Luke niet overdreven kieskeurig.

Soms past het echt ‘net’ niet..
Ook deze doos was te klein, of de kat te groot..

Waarom houden katten zo van dozen:
Dozen geven vooral een veilig gevoel. Dit zien we bij meer dieren (roofdieren) als ze een veilig onderkomen zoeken kiezen ze meestal een holletje om in te liggen. De doos is in het geval van de kat het veilige holletje. Utrechtse onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat het stressniveau van een kat daalt als hij in een doos zit.

Skywalker begrijpt het principe iets minder goed en ligt liever in een kist 😉
(bovenop allemaal apparatuur, maakt hem tenslotte niks uit)

Een koffer lijkt best wel een beetje op een doos 😉

Volgende keer in katten en…. gaat het over veertjes! Kijk je dan ook weer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s