Update update update

Ik krijg weer steeds vaker de vraag hoe het nu met Anne gaat. Vandaag een update!

Mijn moeder en zusje zijn inmiddels verhuist. Corona gooide bijna roet in het eten maar gelukkig is het toch allemaal gelukt. Sinds 28 maart zitten ze in hun nieuwe paleisje. Inmiddels hangen ook de gordijnen, de lampen en is de bank geleverd. Dit had allemaal wat vertraging door het coronavirus.

Mijn moeder heeft tussendoor ook nog ruzie gehad met de Kwantum.. Zij hebben het zeil gelegd bij mijn moeder maar ik durf te wedden dat ik het met mijn twee linker handen mooier had kunnen leggen.. Na weken heen en weer gebel hebben ze eindelijk een oplossing geregeld voor mijn moeder maar dit ging dus allemaal niet vanzelf.. Ga dus vooral naar de Kwantum als je een zeiltje wilt hebben wat gelegd is door een stelletje prutsers.. De klantenservice laat ook echt te wensen over 😦 .

Tussendoor brak mijn zusje ook nog even haar enkel, dit kon je hier al eerder lezen. Het gips is er inmiddels af. Het herstel ging niet helemaal zonder slag of stoot.. Ze is een aantal keer midden in de nacht terug gegaan naar het ziekenhuis omdat haar voet gevoelloos werd, het gips zat steeds niet goed.. Maar goed, ze kan nu weer een beetje lopen. Het zal nog wel even duren voordat ze weer helemaal normaal kan lopen.

We zijn een hele tijd geleden naar het UWV geweest voor een uitkering voor Anne. Dit is niet gelukt. Vervolgens zijn mijn moeder en zusje zoet geweest met de gemeente. In eerste instantie zou ze geen uitkering krijgen. Waren wij best wel heel erg boos over. Kind kan niet werken nu vanwege de MS maar geld krijgt ze niet terwijl er genoeg mensen zijn die wél kunnen werken maar toch hun handje ophouden. Mijn moeder en zusje zijn hier weken zoet mee geweest en nu hoorde we dat ze tóch wel recht heeft op bijstand maar dan moet ze wel een shitload aan zooi aanleveren. Het gaat dus allemaal niet vanzelf..

Mijn zusje heeft al een tijdje haar rijbewijs maar mocht vanwege de MS niet meer autorijden. Haar arts had dit afgeraden. Pas hoorde ze dat autorijden weer mag omdat de medicatie goed aanslaat! Mevrouw heeft dus meteen een auto gekocht en scheurt nu het hele Westland door!

Qua uiterlijk de zelfde auto als de mijne, best gek dus om mijn zusje er naast te zien staan haha 😛

De medicatie slaat dus goed aan. Ze krijgt iedere 4 weken een kuur in het ziekenhuis. De bijwerkingen zijn minimaal en het lijkt allemaal goed te gaan! Haar revalidatie en fysio gaan nu even via een videoverbinding maar ook dit zal na corona gewoon weer opgepakt kunnen worden. Qua werk/loopbaan krijgt ze waarschijnlijk hulp van de gemeente, hier zijn ze nog mee bezig.

Door het coronavirus doet mijn zusje weinig. Ze kan niet afspreken met mensen omdat ze zelf in een risicogroep valt. Door de kuren die ze krijgt heeft ze geen (of minder) witte bloedlichamen waardoor ze heel erg vatbaar is voor virussen. Ze kan dus geen risico nemen. Best eenzaam maar gelukkig ziet ze haar beste vriendin wel nog best vaak!

Zoals je kunt lezen gaat het dus eigenlijk best wel goed. De medicijnen doen hun werk en qua inkomen komt het waarschijnlijk ook goed. We mogen dus eigenlijk niet klagen, dus dat doen we dan maar niet 🙂

Als er weer nieuws is dan horen jullie mij weer 🙂

Een gedachte over “Update update update

  1. Caroline van der Arend

    Weer leuk geschreven lieve schat.
    Hier ook een update😬. Vandaag zou ik toch een nieuwe toiletpot krijgen? Wordt nu dinsdag. Loodgieter heeft de verkeerde geleverd gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s