Kippie

Zoals jullie weten eet ik al een jaar of drie geen vlees. Ik doe dit vanwege mijn darmen en ging hier goed op. Ik had weinig tot geen behoefte aan vlees en was tevreden met mijn vega burgertje. Alleen kreeg ik een aantal weken terug toch opeens heel erg de behoefte om weer vlees te gaan eten. Ik heb dit een paar weken kunnen onderdrukken maar vorige week heb ik opgegeven.

Ik zal jullie eerlijk zeggen dat ik de smaak van kip helemaal vergeten was. Ik weet hoe het ruikt maar de smaak was ik echt helemaal kwijt. Op onze toch niet trouwdag hadden we chinees besteld en als hoofdmaaltijd koos ik gewoon voor vis alleen we wilde ook graag soep. De Chinese tomatensoep is namelijk echt ongelooflijk lekker, hier zit alleen altijd kip in. Nu kan je natuurlijk de soep gewoon door een zeef halen maar ik had daar gewoonweg geen zin in. Daarbij wil ik ook wel eens kijken wat er gebeurd als ik opeens wél weer vlees ga eten en ik besloot de kip dus gewoon op te eten.

Als we in Amerika zijn kan het ook voorkomen dat ik een keer geen vega keuze kan maken, vooral omdat we erg veel onderweg zullen zijn en we het dan niet altijd voor het uitkiezen hebben. Om te zorgen dat ik dan niet opeens buikpijn krijg en ziek word wil ik hier in Nederland alvast kijken hoe het bevalt. Voorlopig wil ik het waarschijnlijk wel alleen bij kip houden omdat dat gewoon makkelijker te verteren is. Varkensvlees is momenteel denk iets te heftig.

Nadat ik de soep had geproefd was het hek van de dam.. Ik heb vervolgens ook nog een stukje kip in zoetzure saus geproefd en een aantal dagen later zelfs kip van de KFC gegeten. Vooral de hotwings waren bijzonder lekker. Maar goed de smaak was niet het belangrijkste testonderdeel natuurlijk.. Het belangrijkste is om te kijken hoe mijn lijf dit vind. Een aantal dagen heb ik goed in de gaten gehouden hoe mijn buik voelde en dit ging eigenlijk heel erg prima. Mijn buik was iets harder als normaal maar echt buikkramp heb ik niet gehad!

Het blijft aftasten en goed in de gaten houden wat wel en wat niet werkt maar ik ben blij dat ik weer iets meer keuze heb. Thuis zal ik zo veel mogelijk het vlees nog vermijden omdat ik daar prima vega kan koken voor mezelf maar buiten de deur is het wel handig dat ik meer opties heb.

Een fijne test dus! Voorlopig alles maar even in de gaten houden. Hopelijk blijft het goed gaan! 🙂

Een gedachte over “Kippie

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s