Hardlopen week 23

Een veelzijdig weekje was week 23. We hadden zon en regen. We hadden snelheidswerk en relaxte trainingen. Korte broek en lange broek. Van alles wat dus!

Op dinsdag liep ik in de avond een rondje van 5 kilometer. Het was 22 graden buiten, heerlijk warm. Ik had een korte broek aan en een shirtje en nog had ik het warm! Het was wel heerlijk lopen. Ik begon 2 kilometer rustig in te lopen (6:43 min/km). Ik heb daarna 1 km snel (6:14 min/km), 1 km langzaam(6:52 min/km) en weer een kilometer snel (6:10 min/km). Het was een fijne training ik had alleen wel weer last van blaren.. Hoe komt dat toch?

Dinsdag 2 juni

Op vrijdag ging ik vogeltjes kijken. Zo noem ik een training als hij gevoelsmatig geen moeite kost. Ik liep heerlijk en heb er voor gekozen om 25 minuten te lopen zonder naar mijn horloge te kijken. Ik wilde mijn snelheid niet weten en gewoon lekker lopen. Ik was bij terugkomst ook best onder de indruk van mijn tijd. Ik liep heerlijk ontspannen en mijn snelheid was hartstikke prima!! (7:13 min/km – 8,3 km/u). Dik tevreden dus 🙂

Vrijdag 5 juni

Op zondag wilde ik graag wat langer lopen. Het langste tot nu toe was 50 minuten, een uur zou dus best moeten lukken. Ik ging toen het eindelijk weer droog was naar buiten en kon vanaf moment 1 mijn ritme niet vinden. Ik liep ook eigenlijk helemaal niet lekker. Conditioneel ging het prima en ook mijn lijf voelde op zich goed maar ik kwam gewoon niet in een ritme. Na een uur (precies haha) heb ik mijn horloge uitgegooid en nog een stukje gewandeld. Ik ben tevreden over mijn snelheid en afstand alleen voelde het wel echt als aanpoten terwijl ik tijdens het ‘vogeltjes kijken’ van vrijdag maar iets langzamer liep en dat ging veel beter.

De rest van de zondag heb ik ongelooflijk hoofdpijn gehad. En zelfs nu op maandag heb ik nog steeds last van mijn hoofd. Ik denk dus dat het lopen toch te lang voor mij was. De inspanning was toch te hoog jammer genoeg.

Zondag 7 juni

In week 24 gaan we het iets rustiger aan doen en zullen de trainingen er ongeveer zo uit zien:
Dinsdag: vogeltjes kijken (hooguit 30 min)
Donderdag (vroeg in de ochtend): 10 min inlopen en dan 3 kilometer snel (6:00 min/km)
Zondag: vogeltjes kijken (hooguit 45 min)

Een soort rustweekje dus zodat ik een beetje kan bijkomen. Daarbij word het gewoon een mega drukke week en heb ik iets minder tijd om lang te trainen. Kijk je volgende week weer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s