Inspanningshoofdpijn

Ik had er echt nog nooit van gehoord. Spanningshoofdpijn kende ik. Je maakt je te druk en bam hoofdpijn. Maar INspanningshoofdpijn is nieuw voor me. Of nou, was nieuw voor me..

Zondag liep ik mijn langste duurloop sinds mijn scheenbeenblessure! Het ging voor geen meter. Ik kon echt totaal mijn ritme niet vinden. Qua conditie voelde het prima en ook mijn lijf voelde niet slecht maar ik kwam gewoon niet in mijn ritme en liep ongelooflijk geforceerd. Ik was daarom ook blij dat het er na 60 minuten op zat. Heel eerlijk, ik had na 45 minuten gewoon moeten kappen maar dat is een andere discussie..

Vrij snel, binnen een uur, kreeg ik een kloppende hoofdpijn. Ik dacht dat ik te weinig gedronken had dus begon ik met water drinken. Ieder halfuur een glas om de boel weer aan te vullen. Ik was er van overtuigd dat het de volgende dag over zou zijn. Niks was minder waar.

Maandag werd ik wakker en ik had nog steeds hoofdpijn. Hoe kan dat nou!? In de avond toch maar besloten een paracetamol in te nemen. Ik ben nogal zuinig met mijn pilletjes want wij hebben als enige niet gehamsterd dus mijn paracetamol is bijna op maar het hielp ook voor geen meter..

Vanmorgen werd ik wakker en het was er nog steeds. Hou op, ga weg, laat me met rust.. Inspanningshoofdpijn duurt toch niet zo lang??

Ik merk ook dat mijn schouders een beetje gespannen zijn. Misschien heb ik wel gewoon stress of iets. Ik kan er nog niet helemaal de vinger op leggen. Vanmiddag wil ik een klein rondje gaan rennen, lekker langzaam. Meer een beetje loslopen zegmaar. Voorlopig maar even geen lange duurlopen van een uur. Was een beetje teveel van het goeie schijnbaar.

Hopelijk is de hoofdpijn snel verdwenen. Ik ben het inmiddels liever kwijt dan rijk.

Heb jij wel eens hoofdpijn na het hardlopen? Wat doe je hier tegen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s