Hardlopen week 24

Goedemorgen! In week 24 is er uiteraard weer hardgelopen! Kijk je mee?

Op dinsdag rende ik mijn eerste rondje, of eigenlijk was het een heen-en-weertje. Ik rende 15 minuten de ene kant op op en toen weer 15 minuten terug. Het was een fijn rondje met een relax tempo!

Dinsdag 9 juni – een fijn heen-en-weertje!

Op donderdag was ik jarig en ik had een ongelooflijk drukke dag daarom besloot ik vroeg hard te lopen. Hoe vroeg? Om 06:15 uur stond ik al buiten!! Ik besloot 26 minuten te lopen omdat ik 26 jaar geworden ben. Uiteindelijk liep ik 4 kilometer. Ik had de training opgedeeld in blokken. Blok 1: 10 minuten inlopen. Blok 2: 10 minuten gas geven. Blok 3: 6 minuten uitlopen. Het was een super fijne training en ik voelde me super fit en fris na afloop. Vroeg opstaan is dus zeker iets dat ik vaker wil gaan doen!

Donderdag 11 juni – 26 minuten op mijn 26ste verjaardag

Op zondag ging ik een wat langere maar vooral rustige run doen. Ik wilde in mijn hartslag zone 3 blijven. Ik vond dit nog best lastig en vooral de laatste kilometer gaf mijn horloge vaak aan dat mijn hartslag iets te hoog was. Toen mijn horloge maar bleef piepen ben ik dus maar gestopt. Ik blijf moeite houden met het toewijzen van mijn zones. Als ik uitga van de standaard waarde van mijn horloge dan loop ik vrijwel alle trainingen die relax aanvoelen in zone 4. Zone 4 zou niet relax aan moeten voelen. Hier wil ik dus nog wat meer informatie over gaan opzoeken! Verder was het een prima training. Het was wel benauwd maar ik had voor mijn verjaardag een pet met zweetband gekregen dus die kon ik meteen uittesten! Dit werkt erg goed, het zweet bleef goed uit mijn ogen 🙂

Zondag 14 juni – zone 3 training

Ik wil de komende tijd vooral op gevoel trainen. Mezelf niet teveel uitputten. Ik merk namelijk dat mijn lichaam wat vermoeid is. Een beetje rustige trainingen zijn dus zeker op zijn plaats!

Kijk je volgende week weer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s