Hardlopen week 25

Goedemorgen allen!

Week 25 liep iets anders dan normaal waarom dat was, lees je hier!

Ik was al weken wat moe. Dit kwam enerzijds door mijn geestelijke staat van zijn maar ook omdat ik best veel getraind had en gewoon een weekje rust verdiende. In week 25 besloot ik dus helemaal niet hard te lopen. WAT? Ja echt, ik heb geen enkele keer hardgelopen 😉

Ik heb wel dagelijks gewandeld! De ene dag maar 20 minuten, de andere dag een uur. Soms alleen en soms met mijn collega’s of met Michael. Het voelde raar om niet hard te lopen maar het was aan de andere kant ook fijn om even wat rust te nemen.

Wandelen vind ik sowieso erg fijn! Het is een makkelijke manier om mijn hoofd wat leeg te maken, daarbij is het natuurlijk ook gewoon goed voor me 🙂 .

Ik heb niet alleen maar gewandeld. Ik heb op zaterdag namelijk ook een stuk gefietst op mijn racefiets. Het was heerlijk weer (20 graden, heerlijk zonnetje) en er waren daarom ook veel mensen op de been. Ik heb sinds een tijdje mijn klikpedalen ingeruild voor gewone pedalen. Ik voel me niet fijn als ik vast zit met mijn voeten, vooral niet als het druk is waardoor ik angstig word. Met mijn gewone pedalen ging het erg goed en ik voelde mij erg prettig. De wetenschap dat ik op ieder moment kon afstappen maakte dat ik mij erg vrij voelde.

Ik ben geen snelle wielrenner, ik doe dit echt puur ter ontspanning. Ik haal geen toptijden en let daar ook eigenlijk niet op. Ik geloof dat ik zaterdag ook maar iets van 22 km/uur gemiddeld ging maar het was hoe dan ook een heerlijk rondje van 35 km.

Het is fijn om als back-up een racefiets te hebben. Om toch aan mijn conditie te kunnen werken zonder dat ik mijn schenen/benen teveel belast. Voor iedereen die dus twijfelt, het is echt heel fijn om er één te hebben 🙂

Deze week gaan we weer hardlopen! Voornamelijk chille rondjes zonder teveel gekke dingen. Naar alle waarschijnlijkheid ga ik 3 keer hardlopen en 1 keer fietsen. Het fietsen zal deze week op mijn stadsfiets zijn en niet op mijn racefiets. We gaan namelijk een fietstocht maken met mijn schoonouders!!

Deze week dus weer genoeg sportieve dingen om naar uit te kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s