even zeiken

Je kunt het zeiken noemen. Je kunt zeggen dat ik mij aanstel. Je kunt van alles zeggen. Het punt is dat ik er klaar mee ben.

‘Waar ben je klaar mee?’ zal je denken. Dat is heel simpel. Met mensen die lak hebben aan de coronaregels. Mensen die toch met zijn 3-en de supermarkt in willen en dan klagen over het feit dat ze dan ook 3 winkelwagentjes nodig hebben. Hey weetje, jullie horen hier niet met zijn 3-en te zijn. Het probleem is niet de extra karren, het probleem is jou egoïsme.

Ik heb in normale situaties al stress in de supermarkt. Mijn paniekaanvallen zijn altijd in de supermarkt. Door overprikkeling. Teveel geluid. Teveel licht. Teveel mensen. Als er dan ook nog mensen zijn die elke denkbare regel aan hun laars lappen dan word dat voor mij teveel. Gevolg, ik doe geen boodschappen meer, dat moet Michael nu dus noodgedwongen iedere keer doen.

Ik vind dat belachelijk… En egoïstisch. Vooral egoïstisch eigenlijk. Neem de Ikea afgelopen zondag. Wij wilde even snel een bureaustoel halen. Dat werd niet even snel maar goed dat is voer voor een ander blogbericht.. Wat mij opviel, en noem me gerust een racist (feiten mensen, feiten..), dat er veel Marokkaanse gezinnen lak hadden aan de ‘2 personen mogen naar binnen’ regel. Het is natuurlijk ook fout van de Ikea dat ze dit dan niet aanpakken maar je gaat er toch van uit dat mensen zelf kunnen nadenken en hun verantwoordelijkheid nemen. ‘2 personen mogen naar binnen’ is niet ‘ik ga met mijn hele gezin maar ga verdeeld de winkel in om vervolgens in de winkel met zijn 6-en weer samen te komen’. Of is dat vrije interpretatie en heb ik dat verkeerd begrepen van Mark Rutte?

Is het zo moeilijk om je aan de regels te houden? Staan deze mensen boven de wet? Is het fatalisme of onoverwinnelijkheidswaan? Kan je geen rekening houden met andere maar alleen denken aan jezelf? Ik dacht dat ik een stoornis had, misschien valt de mijne dan toch wel mee.

Conclusie is dat ik nu dus niet meer in openbare ruimtes kom. Is mijn eigen probleem natuurlijk maar ik neem het ze wel kwalijk..

Een gedachte over “even zeiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s