Intermittent fasting WEEK 2

Zo jongens week twee is gewoon al weer achter de rug! 15 hele dagen achtereen heb ik nu aan IF gedaan en spoiler alert HET BEVALT TOP!

De vraag die ik vooral krijg is: HEB JE DAN GEEN HONGER? Nou nee. Ik heb geen honger. Soms heb ik een uurtje voor ik weer mag eten wel wat trek maar honger mag ik het niet noemen. Daarbij verdwijnt het als ik wat drink dus is het dan wel honger?

Ik heb deze week over het algemeen ook gezonder gegeten. De eerste week sloeg ik namelijk een beetje door, als ik dan weer mocht eten dan ging ik vooral voor lekkere calorierijke zooi. Is dat handig? NEE JOH TUURLIJK NIET. Deze week dus vooral gezonde dingen. En één keer een blokje chocola maar hé dat mag soms toch?

En het mooiste van allemaal, ik heb gesport tijdens mijn vastenperiode. Toen ik 14 uur aan het vasten was ben ik een halfuur gaan hardlopen. Ik had geen hoge verwachtingen, ik zou wel zien waar het schip zou stranden en het ging eigenlijk onwijs lekker. Geen honger. Geen gekke zwarte vlakjes voor mijn ogen. Geen duizeligheid. NIKS VAN DAT ALLES! En ik ging zelfs best hard en het koste niet veel moeite. Had wel een hoge hartslag maar internet zegt dat dat hoort dus dat zal dan wel want zolang het niet op Wikipedia staat is het waar (toch?).

Goed zonder gekkigheid, jullie willen harde cijfers natuurlijk! Snap ik 😉

Even de cijfers van vorige keer:
Startgewicht op 16-6: 71,6 kg
Buikomvang op 16-6: 96 cm
Gewicht op 23-6: 70,0 kg
Buikomvang op 23-6: 93 cm

Wat is er dan de afgelopen week gebeurd?
Gewicht op 30-6: 69,7 kg
Buikomvang op 30-6: 92 cm

Er is dus in twee weken tijd 1,9 kg aan gewicht af en 4 cm van mijn buik! Mijn streefgewicht is 68 kg, we zijn dus goed onderweg! 🙂 Qua buikomvang wil ik uiteindelijk onder de 90 cm komen. Ik heb namelijk altijd begrepen dat als je buikomvang boven de 90 cm is je een grotere kans hebt op allerlei ziektes. Kleine sidenote, ik weet nooit waar ik precies mijn buikomvang moet meten, ik meet dus op het grootste punt bij mijn navel. Ik heb ook wel eens gehoord dat je daar net onder moet meten maar dat lijkt me niet helemaal eerlijk. Als één van jullie weet waar je precies moet meten, please let me know 😉

Volgende week alweer week 3! Ik het niet het idee hier nog snel mee te stoppen dus tot volgende week 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s