SHOP TILL YOU DROP | online shoppen review

Hoi allemaal!

Ik heb het al eens gezegd in een vlog en waarschijnlijk ook in een blog maar ik vermijd winkelen vanwege mijn paniekaanvallen. Aangezien kleding hebben toch belangrijk is en ik zeker toe was aan nieuwe kleding ben ik online gaan shoppen! Hier onder mijn bevindingen!

Waar ik mee begon is kijken bij welke webshops je gratis kunt retourneren. Ik vind dit zelf heel belangrijk omdat ik nooit goed mijn maten weet, daarbij valt alles per winkel altijd net anders.

Ik kwam uit bij Bonprix. Zij geven aan dat als je slechts een deel van je bestelling terugstuurt dit kosteloos is. Stuur je de volledige bestelling retour dan betaal je een aardig bedrag, ik geloof €4,95. Ik gokte erop dat er vast wel één artikel zou passen en bestelde dus bij Bonprix.

Ik koos voor twee jurkjes. Een simpele zwarte met witte stipjes en een leuk zomers jurkje met bloemen. Het duurde in totaal 4 dagen voordat ik het pakket ontving. Het was verpakt in een zak en het zag er netjes uit.

Ik begon met het jurkje met bloemenprint. Dit was een erge tegenvaller.. De stof was erg doorschijnend en dit kan je dus absoluut niet dragen naar school of het werk. Deze gaat dus retour! Erg jammer want hij staat erg leuk. Vervolgens paste ik het zwarte jurkje met witte stipjes. Dit jurkje had ik besteld in maat 36/38. Ik heb zelf altijd maat 38 dus ik twijfelde best over deze maat maar zoals je kunt zien past hij perfect! Leuk basic jurkje voor de zomer, al kan deze ook prima met een panty en jasje in de winter! 🙂

Ik heb ook kleding besteld bij Jeans Centre. Deze zit bij ons in het winkelcentrum dus als het dan niet past kan ik het daar heel makkelijk retourneren! Ik bestelde 3 broeken en twee shirtjes voor mezelf. De bestelling kwam in twee delen. Deel 1 was er al in 3 dagen. Deel 2 was er in 4 dagen.

Ik begon met de shirts. Ik heb meerdere shirts van Jeans Centre dus het was geen verassing dat deze perfect passen! Super fijne stof en leuke prints 🙂 Hier ben ik erg blij mee!

Toen werd het spannend. Ik heb namelijk ook 3 broeken besteld en dit heb ik nog nooit via internet gedaan. Ik heb aan de hand van de maattabel berekend welke maat perfect zou zijn. Dit was taillemaat 31 á 32 en lengtemaat 32. Ik ben daarom gegaan voor maat 32 / 32.

De kwaliteit van de broeken is erg goed! Michael draagt al jaren alleen maar broeken van Jeans Centre en die is daar altijd erg over te spreken! Ik verwacht dus dat deze broeken lang mee zullen gaan. En dan de maat *tromgeroffel* twee van de drie broeken passen me prima!! Één broek is echt wel een stuk te groot en deze ga ik dus ruilen voor een maatje kleiner.

Online kleren bestellen is mij alles meegevallen! Ik moet zeggen dat ik wel nerveus werd van het feit dat het jurkje en de broek retour moesten. Ieder ‘normaal’ mens ligt daar niet wakker van maar ik maak mij daar dan toch druk om want ‘wat als ik mijn geld niet terug krijg’. Daarbij weet ik ook wel dat ik gewoon weer moet gaan winkelen en mijn angst onder ogen moet komen maar voor een keertje vond ik het ontwijkende gedrag wel prettig.

Ik zal, als ik tegen leuke dingen aan scroll, vast nog vaker iets online bestellen. Toch blijf ik fysiek naar de winkel gaan fijner vinden. Je kan dan namelijk beter beoordelen hoe de stof er uit ziet en hoe iets valt. Ook vind ik shoppen vanaf een plaatje best lastig want hoe beoordeel je of het leuk zal staan?

Koop jij wel eens kleren online? Wat is jou ervaring hiermee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s