Hardlopen week 27

Goedemorgen!

Week 27 is al weer achter ons! Het was een wisselvallig weekje waarin ik in ieder geval één keer volledig nat geregend ben. Mijn scheenbenen begonnen ook wat tegen te spartelen. Een divers weekje dus.

Ik begon de week op maandag meteen goed met een rondje rennen. Ik koos voor een rondje van +- 30 minuten. Het was een fijn stuk om te lopen en mijn benen voelde prima. Het weer was ook goed, droog en 17 graden. Ik vind lopen op maandag altijd fijn want je start de week meteen sportief. De kans is dan kleiner dat ik smoesjes ga verzinnen en uiteindelijk toch niet ga.

Op woensdag ging ik ook weer een stuk lopen. Dit ging minder dan gehoopt. Het lopen zelf ging prima en ik liep op een gemakkelijk tempo. Na 6 kilometer besloot ik een paar versnellingen te maken, hier is het mis gegaan. Ik heb vervolgens 3 dagen lang last gehad van mijn scheenbenen. Versnellingen kunnen wel alleen zal ik toch moeten opletten dat ik niet te ver ga. Blijven luisteren naar mijn lijf dus!

Zaterdag bond ik mijn hardloopschoenen ook weer even onder. Ik ging voor een relax rondje en sloot dit af met een aantal versnellingen. Deze versnellingen deed ik op/rond mijn 3km wedstrijdtempo. Ik voelde goed wanneer ik te ver zou gaan en na 3 versnellingen was het mooi geweest. Ik heb hierna geen last gehad van mijn scheenbenen gelukkig! Kleine side note, het regende pijpenstelen dus het was een natte en koude bedoeling. Ik vind lopen in de regen nooit heel erg maar dit keer had ik het na de training wel erg koud, een warme douche was dus een erg fijne beloning!

In week 28 ga ik ook weer lekker hardlopen. We beginnen vanavond meteen weer met een klein rondje. Ik denk dat ik de rustige rondjes er in houd en gewoon steeds eindig met een aantal versnellingen. Dit voelt goed en trainen voor wedstrijden hoeft nu toch niet. Ik wil gewoon graag mijn basis conditie goed houden mijn hoofd leeglopen! Deze week zullen wel een aantal natte trainingen gaan worden want het weer ziet er niet heel best uit. Hoe vaak ik nat geregend ben lees je volgende week in een nieuw verslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s