Dat je schrikt van wat je denkt

Ik ben iemand die mijn woorden altijd met zorg uitkiest. Ik ben met tijden ook een ongelooflijke flapuit maar dit is alleen in vertrouwelijke kringen. Verder brand ik mij niet aan uitspraken die op wat voor manier dan ook verkeerd kunnen vallen. Tuurlijk denk ik ook dingen. Denken en spreken zijn alleen twee totaal verschillende dingen 😉

Zoals jullie weten staat er een reisje naar Amerika op de planning. Ondanks corona staat deze nog steeds op de planning aangezien Doets de reis in september (nog) niet gecanceld heeft. Alle reizen tot en met 31/7 zijn nu van de baan. Veel verder kijken ze nog niet.

Ik houd niet van onzekerheid. Ik weet liever gewoon waar ik aan toe ben maar ik weet ook dat het leven één grote onzekere put is. Je kan zwemmen of verzuipen. Ik ben vaker verzopen maar daardoor leerde ik zwemmen 😉 Ik heb een zekere houvast nodig, een zekere zekerheid. Ik ga niet goed op onzekere situaties en nouja corona is één grote onzekere situatie.

Pas hadden Mike en ik het er over. Wat doen we als het niet doorgaat? Makkelijk, verplaatsen naar de zelfde periode in 2021. Maar wat als het wél doorgaat? Wat doen we dan? Willen we dit jaar nog wel? Word het dan wel de reis die het had moeten worden? Ik denk dat dat antwoord simpel is. Nee de reis word dan niet zoals wij het voor ogen hadden. Het word dan geen onbezorgde trip maar een trip waarbij we alles moeten plannen. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van plannen maar als ik uit eten ga op vakantie wil ik gewoon kunnen kijken op dat moment waar ik trek in heb. Ik wil niet een week van te voren al restaurantjes moeten boeken. Misschien heb ik op donderdagavond na een hike door Zion wel geen trek in een pizza. Het spontane van op reis zijn verdwijnt dan.

Tijdens ons gesprek zei ik opeens: Ik hoop dat het niet doorgaat dit jaar. Ik schrok er zelf van. Als je mij enkele weken geleden had gevraagd of ik nog steeds, ook in coronatijd, naar Amerika wilde had ik volmondig ja gezegd. Inmiddels wil ik het niet meer. Ik heb er geen vertrouwen in dat wij een onbezorgde vakantie gaan hebben dit jaar.

Dus, dit klinkt gek, ga ik keihard duimen dat Trump besluit dat wij Europeanen niet meer welkom zijn in zijn land tot zeker na oktober. Ik hoop dus ook van harte dat de EU besluit dat personen vanuit de USA Europa niet in mogen, dan besluit Trump vast het zelfde en word de Travel ban verlengt.

Voorlopig kunnen we niks anders doen dan wachten helaas. Waarschijnlijk horen we 3 a 4 weken voordat we op reis gaan pas of het wél of niet doorgaat. Best laat dus, maar goed we doen het er maar mee..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s